sreda, 23. mart 2016.  18:00h
Pročitano 3044 puta

OŠ “Branko Radičević” obeležila Dan škole

Osnovna škola „Branko Radičević“ obeležila je danas dan svoje škole priredbom u Kulturnom centru u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda. 

U priredbi su učestvovali svi učenici, od prvog do osmog razreda, kao i svi zaposleni u školi U priredbi su učestvovali svi učenici, od prvog do osmog razreda, kao i svi zaposleni u školi Pančevo.MOJKraj.rs

Naslednici Donjovaroške škole

Donjovaroška škola je osnovana 1827. godine.

Mi smo naslednici te donjovaroške škole koja je imala dva odeljenja na srpskom jeziku. Posle je škola menjala ime, menjala jezik na kojem je izvođena nastava, a menjana je i lokacija. Od 1953. godine nosimo ime Branko Radičević, podsetila je Vesna Bekić.

Osnovna škola “Branko Radičević” sada ima oko 700 učenika raspoređenih u 30 odeljenja i prema rečima direktorke ove škole Vesne Bekić to je jedina Uneskova škola na teritoriji Vojvodine. Uključeni su u inkluzivne program i otvoreni za saradnju sa svim školama u gradu.

Naša škole je jedina Unesko škola u gradu, odnosno u Vojvodini, a takođe je i u programu “Škola bez nasilja”. Škola je ove godine ušla u deset najboljih škola u Srbiji “Primeri dobrih škola”. Ponosni smo na to, to je jedno lepo priznanje, kaže Vesna Bekić.

Ona je istakla da su đaci ove škole tradicionalno postizali dobre rezultate na školskim takmičenjima.

Iako je sezona takmičenja tek počela, možemo da kažemo da su se neki naši đaci plasirali na okružna i republička takmičenja. Rezultate takmičenja moći ćemo da sumiramo u maju kad se sva takmičenja završe, rekla je Bekić.

U priredbi su učestvovali svi učenici, od prvog do osmog razreda, kao i svi zaposleni u školi.

 

prired

 

Prvi su nastupili učenici prvog razreda, koji su bili i najviše uzbuđeni pored početak priredbe.

Ono što je karakteristično za današnju priredbu, a nije je bilo na ranijim, jeste pesma “Libar” sa prevodom na znakovni jezik, ispričala je direktorka škole.

U njenom izvođenju učestvovali su učenici od četvrtog do osmog razreda i nekoliko nastavnika.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00