utorak, 22. mart 2016.  19:32h
Pročitano 1565 puta

Tokijski srednjoškolci u Pančevu

Zahvaljujući aktivnostima Radmile Nikolić, profesorke nemačkog jezika u pančevačkoj Gimnaziji, kao i zahvaljujući predusretljivosti Nemačke Vlade i njihovog ”PAŠ-projekta/ partnerske škole” i „Gete-Instituta” Beograd koji su prepoznali kvalitetan projekat, grupa od petoro pančevačkih gimnazijalaca je pre godinu dana bila u dvanaestodnevnoj poseti Tokiju.

Srednjoškolci iz Tokija u gostima su ove nedelje učenika pančevačke gimnazije Srednjoškolci iz Tokija u gostima su ove nedelje učenika pančevačke gimnazije Grad Pančevo

Tom prilikom su se, obilazeći Tokijo, upoznali i družili sa svojim vršnjacima iz tamošnje srednje škole koji takođe uče nemački jezik i sa kojima su pre toga imali intezivnu prepisku na ovom jeziku. 

Domaćini iz Japana su, tokom obilaska Tokija, svojim gostima iz Pančeva pokazivali različite zanimljivosti iz glavnog grada Japana, ali najviše su se ponosili ekološkim dostignućima čemu je bila i posvećena zajednička radionica. 

Ideja profesorke Radmile Nikolić, da učenike nemačkog jezika dodatno motiviše druženjem, dopisivanjem, saradnjom sa njihovim vršnjacima iz Japana, koji takođe uče nemački jezik, pokazala se izrazito uspešnom, što je podržao i Gete Institut kao jedinstven način afirmacije nemačkog jezika, nemačke tradicije i kulture, a kroz interakciju sa drugim kulturama i narodima, navodi se u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

Ove nedelje, Pančevci uzvraćaju gostoprimstvo svojim drugovima iz Tokija, srednjoškolcima iz Japana sa kojima se sporazumevaju na nemačkom jeziku koji ih je i povezao. 

Tema radionice koja će se sprovesti sada u Pančevu je ekologija, a radionicu će voditi režiser Siniša Galić. 

Zahvaljujući predusretljivosti Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Turističke organizacije Pančeva,  u subotu će gosti iz Japana u okviru plana posetiti Gradsku upravu, gde će im domaćin biti Vladimir Delja, gradski većnik za ekologiju. 

Osim monitoringa i solarnoih kolektora, biće im demonstrirana vožnja elektromobilima.

Nakon toga, predstavnici Turističke organizacije Pančevo će ih povesti u kraću vožnju čamcem, preko Tamiša, u ”Šajku” na ručak i u šetnju Gradskom šumom.

Tokom ručka, gosti će uživati u prigodnim klasičnom repertoaru harfistkinje Sare Vlajić.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00