petak, 18. mart 2016.  09:57h
Pročitano 808 puta

Prijave za radionice za mlade do 25 godina

Organizacija Ženska mirovna grupa Pančevo u partnerstvu sa Gimnazijom „Uroš Predić“ i Kancelarijom za mlade Pančevo uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu realizuje projekat „Ne ŽMIGaj na diskriminaciju!“

Projekat ima za cilj prevenciju vršnjačkog nasilja i rodno zasnovanog nasilja među mladima, kroz edukaciju, informisanje i osnaživanje mladih da preispituju svoje stavove i vrednosti i budu nosioci i nositeljke pozitivnih promena u društvu.

U okviru projekta biće organizovane i dve javne akcije koje će ukazivati na problem vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja i dvodnevna obuka za vršnjačke edukatore i edukatorke namenjena  mladim srednjoškolcima i srednjoškolkama koji će kroz set radionica steći osnovne veštine rada sa grupom vršnjaka i vršnjakinja. Vršnjački edukatori i edukatorke će biti obučeni da prenesu informaciju svojim vršnjacima i vršnjakinjama i zajedno utiču na pozitivne promene stavova u svom okruženju.

Takođe, kroz ovaj projekat mladi će biti senzibilisani da pruže podršku svojim vršnjacima i vršnjakinjama iz osetljivih grupa i da ukažu široj javnosti  o ozbiljnosti problema vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja među mladima, kaže Marija Subašić iz ŽMIG-a.

U okviru projekta biće organizovane radionice za mlade kroz 4 seta:  

Ljudska prava - “Čija prava su ljudska prava?”;
Inkluzija “Različitost je vrednost”;  
Nasilje “Ne nasedaj na nasilje”  i 
Rodna ravnopravnost “Jednaka prava za žene su strava”.

Radionice će biti organizovane četvrtkom od 19.30 časova u prostorijama Doma omladine, u aprilu i maju ove godine.

Mladi uzrasta od 15 do 25 godina se mogu prijaviti na radionice slanjem e-maila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili slanjem FB poruke na stranicu Ženske mirovne grupe Pančevo  sa prijavom koja sadrži: Ime i prezime, mesto, školu, godište, kontakt broj i mail adresu, kao i odgovor na pitanje „Zašto želite da prisustvujete radionicama?“.

Prijavu možete poslati do 23. marta.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00