petak, 14. jun 2024.  20:31h
Pročitano 260 puta

Kompanija Brose poklonila novi košarkaški teren đacima u Pančevu

U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić” na Strelištu u Pančevu danas je svečano otvoren novi košarkaški teren koji je školi donirala kompanija „Brose”.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali Matijas Tupi, generalni direktor kompanije „Brose”, Endi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije „Brose”, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, gradska menadžerka Maja Vitman i direktorka škole „Miroslav Mika Antić” Dragana Krstić Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali Matijas Tupi, generalni direktor kompanije „Brose”, Endi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije „Brose”, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, gradska menadžerka Maja Vitman i direktorka škole „Miroslav Mika Antić” Dragana Krstić Kompanija Brose / Promo

 

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali Matijas Tupi, generalni direktor kompanije „Brose”, Endi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije „Brose”, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, gradska menadžerka Maja Vitman i direktorka škole „Miroslav Mika Antić” Dragana Krstić.

Pančevo je nedavno postalo dom brojnih velikih svetskih kompanija, uključujući i kompaniju Brose. Sa Pančevom, kompanija sada ima 69 lokacija u 24 zemlje sveta. Ime Brose je već poznato mnogima - ljubitelji automobila znaju da Brose više od jednog veka proizvodi delove za vozila za skoro sve proizvođače automobila širom sveta.

 

1718379907 171837604682713

 

Sa druge strane, ljubitelji košarke znaju Brose kao dugogodišnjeg sponzora košarke u Nemačkoj, što je ekipu Bamberga dovelo na međunarodnu scenu. Neki naši košarkaši izgradili su svoje karijere u Brose Bambergu.

„Za nas je strast prema automobilu i vrhunskom sportu neraskidiva veza. Obe oblasti zahtevaju posvećenost, disciplinu i timski duh. Košarka posebno, sa svojom prirodom igre, koja je veoma dinamična i zahteva pametnu interakciju između igrača sa različitim zadacima, odražava način na koji radimo u našoj kompaniji“, objašnjava Matijas Tupi, generalni direktor fabrike Brose u Pančevu. 

Iz tog razloga Brose je odlučio da košarkaški teren pokloni osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“ u naselju Strelište i građanima Pančeva.

“Kao globalna kompanija, „Brose” preuzima odgovornost za društvena pitanja. Svojim ulaganjem u sport, kulturu, obrazovanje i socijalnu zaštitu, „Brose” želi da posebno mladima pruži razumevanje svih vrednosti koje su važne za „Brose”. Kako bi još jednom pokazala da je dobar komšija svim građanima Pančeva, pored generalnog sponzorstva Kulturnog centra Pančeva, sponzorstava biciklijade, duatlona, turnira u malom fudbalu, Oldtajmer skupa i ostalih događaja, kompanija je odlučila da pokloni i novi teren gradu Pančevu”, rekao je Matijas Tupi.

 

1718379968 1718376044663443

 

Poslednjeg dana škole pred letnji raspust, 14. juna, zvanično je otvoren novi košarkaški teren u prisustvu predstavnika grada Pančeva, osnovne škole Miroslav Mika Antić, kao i Matijasa Tupija i HR direktor Brose kompanije, Andija Šmita. Deca su bila oduševljena kompletno renoviranim terenom sa novom podlogom, koji se takođe koristi na profesionalnim terenima, kao i novim sistemima za koševe visokog kvaliteta. Stubovi za odbojkašku mrežu su montirani, tako da teren može da se koristi i u druge svrhe. Novi teren biće na raspolaganju svim građanima Pančeva van školskih časova.

„Nadamo se da će novi teren postati popularno mesto susreta mladih ljubitelja košarke i da će možda čak i budući šampioni iz Pančeva napraviti svoje prve sportske korake ovde“, kaže Andi Šmit. 

On i Matijas Tupi su otvorili teren i zajedno sa decom iz integrativne škole ‘Mara Mandić’ razmenili nekoliko šuteva na koš.

Poseban spektakl za goste bio je šou Tricky-ija, najpopularnijeg baketaša iz regiona. On je bio domaćin programa, odigrao je mečeve 2 na 2 sa učesnicima, pokazao akrobatske poteze i trikove, i odvojio dovoljno vremena za fotografisanje sa svojim navijačima. Utakmica između učenika osnovne škole „Miroslav Mika Antić“ takođe je izazvala senzaciju, jer su se mladi košarkaši odmah na svom novom terenu borili sa velikom strašću.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, zadovoljan je posvećenošću tako dobrih komšija kao što je Brose, koji svoju korporativnu odgovornost shvata ozbiljno i izdvaja se mnogim projektima u regionu – bilo u Kulturnom Centru Pančeva, saradnjom sa univerzitetima u Srbiji, Biciklijade u Pančevu, duatlonu, futsalu ili sadnjom drveća u Pančevu.

 

1718379927 1718376043815173 min

 

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović istakao je da kompanija „Brose” ovim činom još jednom pokazuje kakav je partner Gradu Pančevu i lokalnoj samoupravi.

“Siguran sam da će mnogo dece stasati na ovim terenima i da će među njima biti i onih koji će nastaviti da se bave košarkom na profesionalnom nivou. U ime Grada Pančeva zahvaljujem se kompaniji „Brose” na velikoj podršci koju pruža ovom gradu u različitim segmentima: od kulture, preko sporta i obrazovanja do ekologije i brojnih drugih sfera života, jačajući privredu cele Republike Srbije”, rekao je gradonačelnik. 

Direktorka škole "Mika Antić" Dragana Krstić nije krila sreću i zadovoljstvo zbog novog terena koji će biti značajan za svu decu ove škole.

 

1718379913 1718376043454988 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15