sreda, 5. jun 2024.  23:00h
Pročitano 197 puta

U Pančevu 43 poslodavca ponudila 345 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Pančevo organizovali su i ove godine Sajam zapošljavanja. Na sajmu su 43 poslodavca ponudila 345 radnih mesta. 

Ove godine najveća potražnja bila je za vozačima kamiona, šivačima, električarima, prodavcima, vodoinstalaterima ali i diplomiranim farmaceutima, diplomiranim pravnicima, građevinskim inženjerima, inženjerima elektrotehnike... Ove godine najveća potražnja bila je za vozačima kamiona, šivačima, električarima, prodavcima, vodoinstalaterima ali i diplomiranim farmaceutima, diplomiranim pravnicima, građevinskim inženjerima, inženjerima elektrotehnike... JKP Higijena, Pančevo

 

Prvi efekti sajma biće poznati već u prvoj nedelji posle njegovog održavanja, jer 30 odsto onih koji traže posao dobiju ga odmah posle ovog događaja.

Sajam zapošljavanja je dobra prilika da se pronađe posao, jer se na jednom mestu susreću poslodavci i oni koji traže posao. 

Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja ima sedam mera među kojima je i Sajam zapošljavanja. Prema rečima Milenka Čučkovića, člana gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku mnogi dođu do posla upravo zahvaljujuči ovoj meri.

„Na sajmu 43 preduzetnika i poslodavaca koji će ponuditi 345 radnih mesta za radno sposobne i jedan mali deo za osobe sa invaliditetom, koji takođe traže posao a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.  U narednih sedam dana popuni se 30 posto radnih mesta, očekujemo da će više od 100 ljudi dobiti posao, izjavio je Milenko Čučković.

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Pančevo već dvadeset godina u saradnji sa gradom Pančevom organizuje sajam. Prema rečima Jelene Šinik direktorke filijale, prate se efekti sajma i koliko je nezaposlenih lica došlo do posla.

„Mi pratimo efekte sajma u narednih šest meseci. Poslodavci koji su došli imaju trenutno potrebu za zapošljavanjem i u narednom periodu od šest meseci nezaposlena lica i svi ostali koji žele da traže posao i tražioci promene zaposlenja mogu da se jave, da razgovaraju sa poslodavcima, da ostave svoje biografije, da vide koje su slobodne pozicije, mi pratimo i očekujemo efekat sajma. Otprilike je 30 posto efekat zapošljavanja na sajmu, rekla je Jelena Šinik.

 

068c3adc cfd9 4da7 9afe cc8023959150

 

Na štandu JKP Higijene Pančevo bilo je mnogo onih koji su bili zainteresovani za poslove koji su ponuđeni. Prema rečima Miše Markovića direktora Higijene, oni su već dugi niz godini prisutni na Sajmu.

„Mi dođemo na sajam da prikupimo CV o ljudima koji bi nam u narednom periodu bili potrebni za radnike čistoće i odnošenje otpada. Prošlih godina smo prikupili više od 50 biografija, a kada nam se ukaže prilika za posao mi ih pozovemo i na taj način pomažemo i NSZ, rekao je Miša Marković, direktor JKP „Higijena.

Ove godine najveća potražnja  bila je za vozačima kamiona, šivačima, električarima, prodavcima, vodoinstalaterima ali i diplomiranim farmaceutima, diplomiranim pravnicima, građevinskim inženjerima, inženjerima elektrotehnike i mnogim drugim zanimanjima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00