sreda, 5. jun 2024.  05:38h
Pročitano 154 puta

Nastavnica biologije iz Pančeva nagrađena na konkursu za najbolju metodičku inovaciju u nastavi

Već drugu godnu zaredom nastavnica biologije dr Vesna Hlavati Širka iz OŠ "Stevica Jovanović" iz Pančeva osvaja nagradu na konkursu za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije.

Nastavnica Hlavati Širka je napravila vežbu u kojoj na lakši i zanimljiviji način približava učenicima problem prilagođenosti vrsta na životnu sredinu Nastavnica Hlavati Širka je napravila vežbu u kojoj na lakši i zanimljiviji način približava učenicima problem prilagođenosti vrsta na životnu sredinu Vesna Hlavati Širka privatna arhiva / ustupljena fotografija

 

Drugi put je nagradu dobila 3. juna ove godine na Biološkom fakultetu u Beogradu i time ponovila prošlogodišnji uspeh.

Nastavnica Hlavati Širka je napravila vežbu u kojoj na lakši i zanimljiviji način približava učenicima problem prilagođenosti vrsta na životnu sredinu.

Naime, da bi đake podstakla da razmišljaju o tome, dr Vesna Hlavati Širka napravila je nastavni materijal na karticama koje učenici kombinuju i tako stvaraju sopstvenu životinju, to jest svog zanimljivog hibrida na kome ponavljaju prilagođenosti na životnu sredinu.

 

10286a9d 3ce5 4081 8a1b a9432dfeda16

 

Prošle godine je ova uspešna pedagoška radnica nagrađena za projekat „Genetika goluba“, na festivalu Science on Stage Srbija, koji je održan 23. septembra i na osnovu toga u avgustu predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00