sreda, 16. mart 2016.  12:27h
Pročitano 1032 puta

Zamenica pokrajinskog ombudsmana posetila MZ Vojlovicu

Posete manjim naseljenim mestima u Vojvodini i prijemi građana organizovani od strane Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana nastavljeni su juče u Mesnoj zajednici Vojlovica.

Zamenica ombudsmana Eva Vukašinović je ovom prilikom sa predsednikom MZ Vojlovica i direktorkom škole, razgovarala i o ostvarivanju prava pripadnika i pripadnica manjinskih nacionalnih zajednica koji žive u ovom mestu.

Kao prigradska mesna zajednica, Vojlovica se suočava sa drugačijim izazovima u vezi sa organizovanjem života u ovoj mesnoj zajednici u odnosu na neke druge sredine. 

Po rečima njenog predsednika Nandora Baloga, kao i direktorke škole Ksenije Kićos Carević, mesna zajednica je, između ostalih, i od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu pribavila sredstva za izgradnju male atletske staze u okviru škole. 

 

15.03.16 Vojlovica sajt

 

Potreba za njom postoji zbog toga što u Vojlovici, uz tri KUD-a (srpsko, mađarsko i slovačko) i nekoliko udruženja građana, postoje i brojna sportska udruženja, a meštani smatraju da je, imajući u vidu socijalno-demografsku strukturu stanovništva, izuzetno važno da se deca od najranijeg uzrasta opredeljuju za sport kao kreativni način provođenja slobodnog vremena, umesto da većinu slobodnog vremena provode gluvareći na ulici ili kod kuće uz računar, navodi se u saopštenju pokrajinskog ombudsmana.

U vezi sa navodima i pritužbama građana u Vojlovici i drugim mestima koja institucija Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana bude posetila biće pokrenuti postupci u okviru nadležnosti i ovlašćenja institucije, a o sledećem prijemu građana javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Autor:  Ombudsman AP Vojvodine
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00