nedelja, 12. maj 2024.  17:02h
Pročitano 277 puta

Dečji sajam prevencije trgovine ljudima u Pančevu 13. maja

Dečji sajam prevencije trgovine ljudima biće održan u ponedeljak, 13. maja u terminu od 9 do 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo.

Tim povodom deca iz Predškolske ustanove “Dečja radost” Pančevo sa svojim vaspitačicama i direktorkom Ilijanom Mišković posetiće Crveni krst Pančevo Tim povodom deca iz Predškolske ustanove “Dečja radost” Pančevo sa svojim vaspitačicama i direktorkom Ilijanom Mišković posetiće Crveni krst Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Tim povodom deca iz Predškolske ustanove “Dečja radost” Pančevo sa svojim vaspitačicama i direktorkom Ilijanom Mišković posetiće Crveni krst Pančevo.

U posetu će doći i član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković, koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva.

„Metod za postizanje dobrih rezultata Lokalnog tima u ovoj oblasti, a koji sprovodi Crveni krst Pančevo, je prevencija i vršnjačka edukacija čime uspešno podižemo kapacitete mladih za prepoznavanje i razumevanja, ali i zaštitu, od potencijalnih opasnosti u različitim životnim situacijama. Aktivnosti koje Crveni krst Pančevo sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima. Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnju a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu“, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00