utorak, 15. mart 2016.  08:35h
Pročitano 1102 puta

Diskusija o ulozi civilnog društva u oblasti ekologije

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istročnu Evropu - REC organizuje javnu diskusiju o ulozi civilnog društva u kreiranju i praćenju politika u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa posebnim osvrtom na procese vezane za Pregovaračko Poglavlje 27 u okviru Evropskih integracija.

Javna diskusija biće održana 22. marta u zgradi Doma Narodne skupštine Republike Srbije u 12 sati Javna diskusija biće održana 22. marta u zgradi Doma Narodne skupštine Republike Srbije u 12 sati

Javna diskusija biće održana 22. marta u zgradi Doma Narodne skupštine Republike Srbije (Trg Nikole Pašića broj 13), sa početkom u 12 sati. 

O pozitivnim primerima vladinih institucija i organizacija civilnog društva u uključivanju građana i organizacija u pripremu zakonodoavnog okvira, praćenju realizacije istih govoriće predstavnici hrvatskih vladinih institucija i organizacija civilnog sektora: gospođa Vesna Landić – Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge (Vlada Republike Hrvatske), gospođa Cvjetana Plavša – Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao i gospodin Enes Ćerimagić, potpredsednik Upravnog odbora Zelene akcije, organizacije civilnog društva iz Zagreba, navodi se u pozivu. 

Ovaj događaj organizuje se u okviru Programa podrške civilnom društvu u Republici Srbiji (CSOnnect), koji REC realizuje uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida).

Cilj ovog programa je da pruži podršku jačanju organizacija civilnog društva kako bi one dale efikasniji doprinos donošenju odluka u oblasti zaštite životne sredine, uzele aktivnije učešće u procesu EU integracija Republike Srbije kao i praćenju realizacije politika na lokalnom, regionalnom i nacionalnom novou. 

Javnoj diskusiji prisustvovaće predstavnici institucija koje učestvuju u procesu pregovora sa Evropskom unijom, kao i aktivisti organizacija civilnog društva. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00