petak, 10. maj 2024.  20:38h
Pročitano 142 puta

Obeležavanje Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi i Dana bezbednosti motociklista

U okviru  obeležavanja nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u subotu, 11. maj biće organizovane dve aktivnosti, u skladu sa motom ovogodišnje kampanje koja glasi: Sačuvajmo humanost!

U okviru obeležavanja Dana bezbednosti motociklista na poziv PU Pančevo, odseka saobraćajne policije, i u saradnji sa Moto klubom “Kojoti” organizovan je poligon bezbedne vožnje i simulacija saobraćajne nezgode kao pokazna vežba U okviru obeležavanja Dana bezbednosti motociklista na poziv PU Pančevo, odseka saobraćajne policije, i u saradnji sa Moto klubom “Kojoti” organizovan je poligon bezbedne vožnje i simulacija saobraćajne nezgode kao pokazna vežba Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

U cilju obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi Transfuziomobil, namensko vozilo za prikupljanje krvi biće parkirano u terminu od 10 do 13 časova na uobičajenom mestu, na uglu ulice Vojvode Radomira Putnika i platoa ispred Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

Bajkeri Moto kluba Kojoti će u organizovanom defileu doći i dati krv kao podrška u obeležavanju ovog značajnog datuma a pre svega kako bi iskazali svoju humanost.

Pored toga kroz realizaciju aktivnosti u okviru obeležavanja Dana bezbednosti motociklista na poziv PU Pančevo, odseka saobraćajne policije, i u saradnji sa Moto klubom “Kojoti” organizovan je poligon bezbedne vožnje i simulacija saobraćajne nezgode kao pokazna vežba u cilju skretanja pažnje na posledice koje mogu nastati nepoštovanjem saobraćajnih propisa. 

„Volonterke i volonteri Crvenog krsta Pančevo, obučeni za ukazivanje prve laičke pomoći, koja pomaže očuvanju ljudskih života i zbrinjavanju povređenih u nezgodama izazvanim različitim svakodnevnim nepredviđenim situacijama, simulacijom saobraćajne nezgode reaogovaće i prikazati kako teče zbrinjavanje povređenih. Ovakav vid aktivnosti umnogome doprinosi podizanju svetsti javnosti, a pre svega mladih ljudi, o preventivom načinu razmišljanja kada se nalaze bilo za volanom, kormanom ili su na drugi način učesnici u saobraćaju. Ovim putem pozivamo sugrađanke i sugrađane da u subotu11. maja na Tamiškom keju posete klub Bajka 013 u vremenu između 14 i 15 časova gde će imati prilike da proprate niz različitih događaja koje realizuju PU Pančevo, odsek saobraćajne policije, Moto klub “Kojoti” i Crveni krst Pančevo“, saopšteno je iz Crvenog krsta Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00