utorak, 16. april 2024.  15:19h
Pročitano 478 puta

U Službi za zapošljavanje u Pančevu predstavljeni javni pozivi za 2024. godinu

U prostorijama Kluba za traženje posla u Filijali Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje predstavljeni su danas javni pozivi za dugoročno nezaposlena lica u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada“ -  IPA 2020, kao i prezentaciji javnih poziva NSZ za 2024. godinu. 

Događaj je organizovala pančevačka filijala Nacionalne služba za zapošljavanje, a prisustvovali su predstavnici Filijale Pančevo NSZ kao i poslodavci Događaj je organizovala pančevačka filijala Nacionalne služba za zapošljavanje, a prisustvovali su predstavnici Filijale Pančevo NSZ kao i poslodavci Pančevo MOJKraj

 

 

Događaj je organizovala pančevačka filijala Nacionalne služba za zapošljavanje, a prisustvovali su predstavnici Filijale Pančevo NSZ kao i poslodavci.

„Nacionalna služba za zapošljavanje je u februaru raspisala javne pozive za dugoročno nezaposlena lica, u okviru projekta implementacija inovativnih mear aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracija dugoročno nezaposlenih: mladih, žena, osoba s invaliditetom i teže zapošljivih grupa. Ovi javni pozivi se sprovode u četiri filijale, među kojima je i filijala Pančevo, koja obuhvata ispostave: Kovin, Kovačicu, Alibunar i Opovo“, rekla je Jelena Šinik, v. d. direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Jelena Šinik, direktorka Filijale NSZ u Pančevu rekla je da će se Paket mera za dugoročno nezaposlene - IPA 2020 sprovoditi kroz četiri javna poziva.

 

NSZ Pancevo Jelena Sinik direktor

 

To su Javni poziv za realizaciju mere obuka na radnom mestu za dugoročno nezaposlena lica uz subvenciju za zapošljavanje, zatim Javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica i Javni poziv poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica. Kada je reč o javnim pozvima NSZ koji su raspisani 5. aprila, naglašavamo da je  za ove namene planirano izdvajanje 7,75 milijardi dinara, dok se planira da se u mere aktivne politike zapošljavanja ove godine uključi više od 23.000 lica, izjavila je Jelena Šinik.

Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja biće obezbeđena i od strane lokalnih samouprava, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje, uz tehničku podršku NSZ.

 

nsz pancevo konkursi predstavljanje

 

Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva dostupne su na internet stranici www.nsz.gov.rs u rubrici Konkursi, putem zvaničnih stranica na društvenim mrežama kao i u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje.          

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00