petak, 12. april 2024.  22:11h
Pročitano 317 puta

Vitman: Završeni radovi u ulicama na Strelištu Stevana Sremca i Ive Andrića

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman, koja je danas posetila radove, rekla je da je izgradnjom nedostajuće atmosferske kanalizacije rešen veliki problem stanovnicima ulica Stevana Sremca i Ive Andrića.

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman, koja je danas posetila radove, rekla je da je izgradnjom nedostajuće atmosferske kanalizacije rešen veliki problem stanovnicima ulica Stevana Sremca i Ive Andrića Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman, koja je danas posetila radove, rekla je da je izgradnjom nedostajuće atmosferske kanalizacije rešen veliki problem stanovnicima ulica Stevana Sremca i Ive Andrića Grad Pančevo

 

 

„Posle izvedenih radova pristupili smo rehabilitaciji pomenutih ulica, rešili trotoare i devastirani kolovoz i uredili parking mesta. Naselje se širilo decenijama u nazad, ali infrastruktura nije pratila potrebe građana, pa se voda usled velikih, pa i manjih padavina skupljala i nije imala kuda da otiče. U određenim delovima veće i manje površine kolovoza su bile pod vodom, trotoara gotovo da nije ni bilo, a efekat krpljenja išabanog asfalta gotovo da više nije ni bilo“, rekla je Vitman.

Prema njenim rečima, strateškim planiranjem Grada Pančeva, u saradnji sa gradonačelnikom, iz budžeta se planski opredeljuju sredstva i rešavaju se problemi jedan po jedan.

 

IMG 3753

 

„Prema preporuci Grada, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je uradilo neophodnu tehničku dokumentaciju za izgradnju nedostajuće mreže nakon čega je atmosferska kanalizacija izgrađena. Ovim ulaganjima rešeni su višedecenijski problemi ovog dela grada koji su prilično mučili naše sugrađane. Međutim, ovde nećemo stati. Projekte imamo i za nastavak izgradnje atmosferske kanalizacije, od završenog dela Stevana Sremca, preko Cvijićeve, kako bi atmosfersku mrežu povezali na kišni kolektor u Veljka Vlahovića“, kazala je Vitman.

Vitman je danas prisustvovala završnim radovima na obeležavanju horizontalne signalizacije na ulicama Ive Andrića i delu ulice Stevana Sremca. Ona podseća da je prošle godine izvedena kišna kanalizacija u ukupnoj dužini 501 metar i to 271 metar u ulici Ive Andrića i 230 metara u Stevana Sremca.

„Građevinske radove, posle završene izgradnje atmosferske kanalizacije, počeli smo pre dva i po meseca i uspešno završili. Istaći ću da smo imali izuzetnu komunikaciju sa građanima. Gledali smo da pomognemo i rešimo sve što je bilo realno i na obostrano zadovoljstvo. Kada to kažem prvenstveno mislim na sve korisnike i Mesnu zajednicu, koja se trudi da bude konstanta između lokalne samouprave i građana. U svakom slučaju, ulica Ive Andrića je dobila novu saobraćajnicu u dužini od 272 metra i širine za dvosmerni saobraćaj od 5.5 metara. Naravno, urađen je i trotoar od behatona dužine 276 i širine 1.6 metara“, rekla je Vitman.

 

IMG 3728 min

 

Što se tiče ulice Stevana Sremca, ističe Vitman, nova saobraćajnica je dužine 258 metara i širine 5.5 metra, sa ukupno ukupno 78 novih parking mesta.

„Naselje Strelište nam je od velikog značaja. Ovde živi preko 13.000 građanki i građana, kao i maloletne dece. Imamo dva vrtića i najveću osnovnu školu na teritoriji Južnog Banata. Imajući u vidu sada već i starost naselja, gotovo ne ulaganja od osamdesetih godina i istrošenost postojećih kapaciteta u saradnji sa Mesnom zajednicom „Strelište“ i u razgovoru sa građanima, koje smo i lično primali, opredeljena su sredstva u cilju dalje realizacije radova na rekonstrukciji ulica Dušana Petrovića Šaneta i Prešernove, sa izgradnjom crpne stanice ka ulici Joakima Vujića. Na pomenutim lokacijama se uveliko izvode radovi. U toku sledeće nedelje obićićemo radove i direktno razgovarati sa građanima“, naglasila je Vitman.

Ona ističe, što se tiče naselja Strelište, da je plan da se kompletno sredi kolovoz u ulici Bore Stankovića i urade trotoari u ulici Radivoja Koraća, kao i postavljanje dva nova dečja igrališta.

„Ima još puno posla i radujemo se daljim ulaganjima. Stabilnost budžeta je konstantna. Verujemo da ćemo, prema planiranoj dinamici, realizovati sve što smo zacrtali. Veliku zahvalnost dugujemo građanima na strpljenu i podršci, kao i svim saradnicima koji daju svoj veliki doprinos“, rekla je Vitman.

 

IMG 3724

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00