petak, 5. april 2024.  19:33h
Pročitano 487 puta

U Jabuci u toku uređenje deponije: Radove obišao republički poslanik Marko Mladenović (VIDEO)

U Jabuci su u toku druga i treća faza uređenja deponije, koje podrazumevaju da se iz do sada kompletno sakupljenog otpada na gomili izvrši razdvajanje otpada koji može da se dalje prosledi na reciklažu od zemlje.

Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova, koja je počela 5. marta, podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova, koja je počela 5. marta, podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala MZ Jabuka

 

Na terenu su danas bili republički poslanik Marko Mladenović, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Grada Pančeva Treša Radonjin i direktor JKP Vod Kom Slobodan Ilić. Oni su obišli radove kako bi se uverili da se sve odvija planiranom dinamikom.

Republički poslanik Marko Mladenović kaže je ovo još jedna potvrda da aktuelna vlast misli na sve svoje građane i brine o potrebama stanovnika u svakom mestu, kako u gradu tako i u selu.

„Ravnomerni regionalni razvoj nam je veoma važan, kao i briga o čistoj i zdravoj životnoj sredini. Uređenje deponije u Jabuci je samo potvrda naše dugogodišnje politike da kvalitet života mora biti svuda na izuzetno visokom nivou, a to podrazumeva i uređenje lokacija na kojima se odlaže komunalni otpad. Očekujem da će stanovnici Jabuke znati da cene napore mesne zajednice, Grada Pančeva i Vod-Koma i da će ubuduće voditi računa kako i gde odlažu svoj otpad, jer je to u interesu svakog stanovnika Jabuke“, rekao je Mladenović nakon obilaska radova na uređenju deponije u Jabuci.

 

a531fdbc 5724 4f50 bd01 74faee73a9bd

 

Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova, koja je počela 5. marta, podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala.

„Ova mašina za selekciju otpada će izdvojiti reciklažne komponente iz otpada. Ostaće samo zemlja, humus koja je dobra za poljoprivredno zemljište. Ovaj posao se sprovodi u dogovoru sa Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Pančeva i uz podršku Grada Pančeva. Opet se detaljno čisti deponija u Jabuci, a nakon što se radovi budu priveli kraju, imaćemo veću kontrolu nad otpadom na deponiji. Imamo mali buldožer da uređujemo prostor deponije, a apelujemo i na građane da i oni vode računa kako odlažu otpad na deponiji kako bi nam bila uredna i kako ne bi ugrožavala životnu sredinu i okolinu našeg mesta“, kaže Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

Radove finansira Grad Pančevo.

 

c540d8be 3cd6 4655 b6cb d44d5dd13576

 

„Deponija je do sada bila u lošem stanju, bili su učestali požari tokom letnjih dana, godinama su postojali problemi. Na ovaj način pokušavamo da ih trajnije rešimo. Deponija je ograđena pretprošle, a prošle godine smo stavili kamere kako bi se imala bolja kontrola nad odlaganjem otpada. Hvala Gradu Pančevu i gradskom Sekretarijatu za poljoprivredu što su imali razumevanja za rešavanje ovog problema i na svoj pomoći koju su nam pružili, kao i republičkom poslaniku koji je uvek tu za sve što nam je potrebno kako bismo organizovali rad i funkcionisanje mesta u skladu s potrebama meštana“, kaže Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

Radovi će trajati dok se sve u potpunosti ne završi i prostor ne uredi.

Iz Mesne zajednice ponovo apeluju na meštane da ne bacaju svoj otpad kako ne treba i pored ograde, kao u ovom primeru od pre neki dan, jer će ubuduće inspekcija reagovati pošto je deponija obezbeđena video nadzorom i imaće se uvid u to ko donosi i nepropisno baca otpad.

 

cb7b9130 fb02 48a9 9593 4520867db065 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00