sreda, 20. mart 2024.  11:49h
Pročitano 351 puta

Počela druga faza uređenja deponije u Jabuci (VIDEO)

U Jabuci je danas počela druga faza uređenja deponije, koja podrazumeva da se iz do sada kompletno sakupljenog otpada na gomili izvrši razdvajanje otpada koji može da se dalje prosledi na reciklažu od zemlje.

Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala MZ Jabuka

 

 

Kako saznajemo u JKP „Vod-Kom“ i u MZ Jabuka, prva faza radova podrazumevala je da se sav otpad skupi na jednu gomilu, a sada kada je to učinjeno stigla je specijalna mašina koja odvaja čistu zemlju od reciklabilnom materijala.

Ova mašina za selekciju otpada će izdvojiti reciklažne komponente iz otpada. Ostaće samo zemlja, humus koja je dobra za poljoprivredno zemljište. Ovaj posao se sprovodi u dogovoru sa Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Pančeva i uz podršku Grada Pančeva. Opet se detaljno čisti deponija u Jabuci, a nakon što se radovi budu priveli kraju, imaćemo veću kontrolu nad otpadom na deponiji. Imamo mali buldožer da uređujemo prostor deponije, a apelujemo i na građane da i oni vode računa kako odlažu otpad na deponiji kako bi nam bila uredna i kako ne bi ugrožavala životnu sredinu i okolinu našeg mesta, kaže Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

 

6c7da864 6d7c 48f0 b650 1d7ae9e58cc2

 

Radove finansira Grad Pančevo.

„Deponija je do sada bila u lošem stanju, bili su učestali požari tokom letnjih dana, godinama su postojali problemi. Na ovaj način pokušavamo da ih trajnije rešimo. Deponija je ograđena pretprošle, a prošle godine smo stavili kamere kako bi se imala bolja kontrola nad odlaganjem otpada. Hvala Gradu Pančevu i gradskom Sekretarijatu za poljoprivredu što su imali razumevanja za rešavanje ovog problema i na svoj pomoći koju su nam pružili“, kaže Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

 

9db15818 8568 45ff 8654 61b26c61c6aa

d9958133 f1fa 4d4d 953c cdce4cbda564

 

Radovi će trajati dok se sve u potpunosti ne završi i prostor ne uredi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00