utorak, 19. mart 2024.  16:56h
Pročitano 297 puta

Ministarka pravde Maja Popović obišla KPZ u Pančevu

Ministarka pravde Maja Popović obišla je Kazneno-popravni zavod u Pančevu. Prilikom posete, ministarka Popović je naglasila da izgrađeni objekti u okviru zavoda ispunjavaju sve evropske standarde u pogledu humanog smeštaja i tretmana osuđenika, što je prepoznato i pohvaljeno i u poslednjem izveštaju Evropskog komiteta Saveta Evrope za sprečavanje mučenja i nečovečnih ili ponižavajućih kazni ili postupaka.

Ministarka pravde Maja Popović obišla je Kazneno-popravni zavod u Pančevu Ministarka pravde Maja Popović obišla je Kazneno-popravni zavod u Pančevu Ministarstvo pravde

 

Ukazala je da je izgradnja i opremanje objekata u okviru zavoda koštalo 23 miliona evra. Deo sredstava u iznosu od 18 miliona evra obezbeđen je iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a deo u iznosu od 5 miliona evra iz budžeta Republike Srbije. Za opremanje objekata u zavodu korišćen je nameštaj koji su proizveli osuđenici u pogonima drugih kazneno-popravnih ustanova.

U zavodu se sprovode obuke za brojna zanimanja, kako bi se osuđenicima pomoglo da lakše nađu posao po isteku kazne zatvora, čime se doprinosi njihovoj uspešnoj resocijalizaciji.

 

kpz pancevo ministarka u poseti

 

Popović je izrazila očekivanje da poslodavci, prilikom zapošljavanja lica koja su završila obuke u zavodu, neće imati predrasude i da je sve više njih spremno da zaposli bivše osuđenike koji su izučili neki od traženih zanata i imaju potrebno radno iskustvo, jer će zapošljavanjem stručno osposobljenih osuđenika po isteku kazne biti obezbeđena sigurna egzistencija za veliki broj porodica.

 

u kpz pancevo ministarka

Fotografije: Ministarstvo pravde

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00