ponedeljak, 4. mart 2024.  21:04h
Pročitano 733 puta

Potpisan Sporazum o saradnji „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje, potpisala je potpisala je u ime grada Pančeva, Sporazum o saradnji u vezi s realizacijom Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ zajedno sa Brankicom Tabak, podsekretarom Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu. 

Brankica Tabak i mr Tatjana Božić Brankica Tabak i mr Tatjana Božić Grad Pančevo

 

 

Razvrstavanje otpada, kao jedan od ključnih elemenata u budućem ekološkom obrazovanju u Pančevu je već zaživeo. Možemo se pohvaliti da su naše osnovne i srednje škole pri vrhu lestvice ekološke svesti u Republici Srbiji. Pančevačke škole godinama učestvuju u Programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvdodini“ i svake godine osvajaju značajne nagrade u vidu  ekskurzija za učenike i nastavnike koji su bili deo projekta za koji su konkurisali. Potpisivanjem ovog Sporazuma samo smo potvrdili dosadašnju sjajnu saradnju sa Pokrajinskim sekreterijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, kao i unapređenje naše saradnje u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, istakla je mr Tatjana Božić.

Cilj ovog projekta je sprovođenje aktivnosti, koje doprinose čistijem i zelenijem ambijentu kako u predškolskim ustanovama, tako i u osnovnim i srednjim školama, na teritoriji AP Vojvodine.

Kada je grad Pančevo u pitanju, mnogo toga se promenilo i u svesti građana u pogledu zaštite životne sredine, što sugrađani pokazuju svojim  aktivnostima. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i JKP „Higijena“ Pančevo sprovedene su mnoge akcije u kojima su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola, ali i naši najmlađi koji su u predškolskim ustanovama, rekla je Božić i izrazila zadovoljstvo jer se sugrađani rado priključuju akcijama koje se tiču očuvanja životne sredine.

Značaj Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ je da se podigne svest, ali i osećaj lične odgovornost za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00