nedelja, 3. mart 2024.  21:56h
Pročitano 301 puta

Uručene boračke legitimacije borcima iz Pančeva

Svečano uručenje boračkih legitimacija borcima sa teritorije Pančeva upriličeno je u nedelju, 3. marta u velikoj sali Gradske uprave Pančevo. Nosioci tih legitimacija ostvaruju prava na popuste u određenim prodavnicama, ugostiteljskim objektima, rehabilitacionim centrima, kao i u jednoj banci i jednoj osiguravajućoj kući.

Sanja Lakić i Milenko Čučković uručili su legitimacije pančevačkim borcima Sanja Lakić i Milenko Čučković uručili su legitimacije pančevačkim borcima Zdravo Pančevo / D.K.

 

 

Legitimacije je borcima uručila pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sanja Lakić u prisustvu resornog člana Gradskog veća Milenka Čučkovića sa saradnicima. 

Pomoćnica ministra je pre dolaska u Pančevo istim povodom bila i u Vršcu, Kovinu i Beloj Crkvi.

Neću propustiti ni da u vašem gradu izgovorim dve ključne reči koje sam izgovorila i u svakom gradu koji sam posetila pre Pančeva, a to su reči: hvala i izvinite. Hvala zato što ste u ratnom vihoru, kada je bilo najteže, otišli daleko od svoje kuće i što ste na taj način branili svoju ulicu, svoju kuću, mesto iz kog potičete, ali ste branili i Srbiju i ceo naš narod i izvinite što to „hvala” na različite načine dolazi, ne nekoliko godina, već nekoliko decenija kasnije. Zato je pred nama veliki zadatak da, mi iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa našim kolegama iz Pokrajinskog sekretarijata i iz lokalne samouprave pokušamo da ovo što je Ministarstvo pokrenulo, a smatram da je to jedna pozitivna kampanja, zakotrljamo još više, da idemo među vas, da slušamo vaše potrebe i probleme i da sve one programe koje imamo u 2024. godini kreiramo prema vašim potrebama, rekla je Sanja Lakić.

 

B2

 

Prema rečima Milenka Čučkovića, u ovoj turi je 91 borac dobio svoju legitimaciju, a podela će se nastaviti pa ovaj dokument mogu očekivati i drugi borci iz Pančeva koji ostvaruju to pravo.

Danas smo uručili 91 boračku legitimaciju borcima sa teritorije grada Pančeva. To su ljudi koji su se od devedesetih godina borili u ratu na prostoru bivše Jugoslavije, kao i na području Srbije, odnosno Kosova i Metohije. Oni su najčešće dobrovoljno, a pojedini i na poziv, odslužili obavezu prema svojoj zemlji. Danas, kroz ovaj vid uručenja boračkih legitimacija želimo da tim ljudima omogućimo neke pogodnosti i da im se na skroman način zahvalimo i poručimo im da ono što su učinili ne zaboravljamo, rekao je Milenko Čučković.

 

DSC 02951

 

Spisak pogodnosti koje donose boračke legitimacije možete pronaći na sajtu Ministarstva.

 

Hvala kolegama sa web portala Zdravo Pančevo na ustupljenom materijalu

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00