četvrtak, 29. februar 2024.  19:48h
Pročitano 448 puta

Nakon završene kišne kanalizacije, na red došlo asfaltiranje ulice Ive Andrića na Strelištu

U Ulici Ive Andrića u naselju Strelište u Pančevu završena je izgradnja kišne kanalizacije u dužini od 550 metara i postavljen je prvi sloj asfalta.

U Ulici Ive Andrića u naselju Strelište u Pančevu završena je izgradnja kišne kanalizacije u dužini od 550 metara i postavljen je prvi sloj asfalta U Ulici Ive Andrića u naselju Strelište u Pančevu završena je izgradnja kišne kanalizacije u dužini od 550 metara i postavljen je prvi sloj asfalta Grad Pančevo

 

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je danas ovaj deo Pančeva kako bi se uverila u kvalitet izvršenih radova na izgradnji kišne kanalizacije.

Rešili smo višedecenijski problem u ovom delu grada izgradnjom kišne kanalizacije i ispunili obećanje koje smo dali građanima. Nedostajuča kišna kanalizacija je pravila veliki problem u periodima jesen i proleće, pošto usled velikih padavina voda nije imala kuda da otiče. Nakon završene izgradnje atmosfeske kanalizacije, ulica Ive Andrića biće kompletno asfaltirana, kao i deo ulice Stevana Sremca. Ukupna dužina trase radova je oko 550 metara. Gledali smo da građanima obezbedimo i adekvatne trotoare, te su u saradnji sa Mesnom zajednicom “Strelište” i građanima u toku radovi i na popločavanju trotoara. Danas se radovi izvode na asfaltiranju prvog sloja asfalta u ulici Ive Andrića, izjavila je Maja Vitman.

Srednjoročnim planom Grada Pančeva za 2023-2024. godinu akcenat lokalnih vlasti je na naselju Strelište i radovima koje, kako navode, planski sprovode.  

Pored navedenog, od 1. Marta počeće se sa iskopom za pripremne radove na asfaltiranju i dela ulice Stevana Sremca sa trotoarima i izgradnjom parking mesta koji nedostaju. Za ove potrebe grad u saradnji sa JKP “Vodovod i kanalizacija” je izdvojio sredstva u vrednosti od 25,6 miliona dinara. Radovi su takođe u toku i u ulicama u Prešernovoj, kao i Dušana Petrovića Šaneta, gde pored kišne kanalizacije se radovi izvode i na fekalnoj i rekonstrukciji vodovodne mreže. Nakon izvedenih radova i ove dve ulice biće kompletno asfaltirane i dobiti nov izgled, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 

IMG a1dfc797d05b69fc4a43574d52a9647c V

 

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže sa priključcima u Prešernovoj i Dušana Petrovića Šaneta će početi od ponedeljka, 4. marta.  

Radovi na izgradnji crpne stanice u Prešernovoj su u toku.

Vrednost radova je 157.800.000 na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukciji vodovodne mreže i rekonstrukciji fekalne kanalizacije sa izgradnjom crpne stanice koja će biti i najveća u gradu.

“Gradi se više nego ikad i samo stabilnom politikom i dobro koordinisanim odnosima strateških projekata građanima Pančeva obezbeđujemo dostajan kvalitet života. Zahvalni smo svim građanima na sugestijama, saradnji i strpljenju prilikom izvođenja radova,” rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

 

IMG 9641b02fe4119c7c927b5cc8b16c6303 V

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00