utorak, 20. februar 2024.  18:43h
Pročitano 209 puta

NIS obeležio 15 godina podrške lokalnim zajednicama među kojima je i Pančevo

Kompanija NIS obeležila je u prisustvu prijatelja i partnera, 15 godina od osnivanja programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ čiji je osnovni cilj da doprinese razvoju lokalnih zajednica širom Srbije. 

 Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu NIS.eu

 

Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje. U ove projekte kompanija NIS je ukupno uložila više od 1,7 milijardi dinara.

„Zajednici zajedno“ je jedan od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji. Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

Današnjem svečanom događaju prisustvovali su Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici partnerskih lokalnih samouprava, kao i mnogobrojni gosti i nosioci projekata koji su realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike Srbije, ukazala je da je NIS pravi primer društveno odgovorne kompanije u našoj zemlji.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da „lideri treba da pruže primer drugima“ i kada je reč o podršci zajednici.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je NIS-u na podršci razvoju Zrenjanina i drugih lokalnih samouprava i zajednica.

Dr Milan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka Niš, rekao je da se naučno-istraživačka struktura u Srbiji razvija i zahvalio kompanijama koje podržavaju taj razvoj.

Svesna da svoj napredak duguje zajednici u kojoj posluje, kompanija NIS je sprovođenjem programa „Zajednici zajedno“ pokazala da su građani i njihove potrebe uvek u njenom fokusu. U saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije, osnovan 2009. godine, program „Zajednici zajedno“ je zaživeo doprinoseći razvoju lokalnih zajednica putem realizacije projekata u oblastima nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Tokom prethodnih 15 godina unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 institucija kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, donirano je 14 sanitetskih i patronažnih vozila, uređeno je ukupno 146 dečjih igrališta, parkova, sportskih terena i objekata.

Jedan od ciljeva programa je i podrška deci i mladima, što je u skladu sa sloganom kompanije „Budućnost na delu“. Za doprinos društveno odgovornom poslovanju i unapređenju kvaliteta života zajednice program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS dobio je mnogobrojne nagrade i priznanja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00