subota, 10. februar 2024.  08:40h
Pročitano 243 puta

U Kačarevu očekuju rekordnu posećenost tokom Slaninijade

U Kačarevu se obavljaju poslednje pripreme za predstojeću 37. Slaninijadu koja će početi 15. februara. Slaninijada će trajati do 18. februara i organizatori manifestacije očekuju rekordnu posećenost.

I ovoga puta održaće se izbor za najbolju slaninu u kategorijama: industrijska, domaća i zanatska. Uzorci uveliko pristižu iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika I ovoga puta održaće se izbor za najbolju slaninu u kategorijama: industrijska, domaća i zanatska. Uzorci uveliko pristižu iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Najavljeno je da će biti prisutno oko 300 izlagača domaćeg i industrijskog mesa, a kao i uvek najviše će biti slanine, raznih vrsta kobasica, pečenica i čvaraka.

Više od 100 domaćinstava u Kačarevu bavi se proizvodnjom dimljenog i sušenog mesa što ne čudi jer se ovde već decenijama održava čuvena kačarevačka slaninijada.

Organizatori najavljuju da su Kačarevci spremni da ugoste više od 70.000 ljudi za četiri dana i obećavaju gostima da će za svakog biti po nešto da kupi i da proba. Ove godine posetioci će imati prilike da kupe i dimljene i sušene proizvode od mangulica i moravki. To je stara sorta i postoji veliko interesovanje za ovim vrstama.

I ovoga puta održaće se izbor za najbolju slaninu u kategorijama: industrijska, domaća i zanatska. Uzorci uveliko pristižu iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Smeštajni kapaciteti u Kačarevu već su popunjeni, turističke agencije iz mnogih gradova organizuju jednodnevne izlete i ukoliko vreme posluži na Slaninijadi od 15. do 18. februara očekuje se rekordan broj posetilaca.

Organizatori obaveštavaju sve posetioce da će parkiranje u selu biti besplatno za sve i da će komunalna i saobraćajna policija kontrolisati i kažnjavati one koji pokušaju da naplate parking mesto za brojna vozila koja se očekuju da pristignu u Kačarevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00