utorak, 6. februar 2024.  23:28h
Pročitano 232 puta

Učenici iz Glogonja nagrađeni na takmičenju iz nemačkog jezika

Na takmičenju iz nemačkog jezika u organizaciji udruženja "Maria Theresiopolis" na nivou države učestvovalo je oko sedamsto učenika. Konkurencija jeste bila velika, ali je glogonjska škola i ove godine zabeležila zapažene rezultate. 

Učenici Nevena Rokvić i Luka Radonjić Učenici Nevena Rokvić i Luka Radonjić OŠ "4. oktobar", Glogonj

 

Takmičenje se realizovalo u kategoriji recitacija, pisanja sastava, kao i u kategoriji sastavljanja dijaloga i glume na nemačkom u vlogu. 

Učenik petog razreda Luka Radonjić, osvojio je drugo mesto i nagrađen je vaučerom za kupovinu u knjižari, a Nevena Rokvić, takođe učenica petog razreda, osvojila je posebnu nagradu i drugo mesto, takođe, u kategoriji petog i šestog razreda na nivou države. Njihova nastavnica je Rodika Marjanu.

Organizator takmičenja je nemačko udruženje "Maria Theresiopolis" u saradnji sa Gete-Institutom uz profesionalnu komisiju, pri čemu je program takmičenja veoma motivišuć za đake da se izraze pismeno kao i usmeno na stranom jeziku. 

Ovo je već četvrta godina za redom da vodeća mesta iz nemačkog jezika osvajaju đaci iz osnovne škole „4. oktobar“ iz Glogonja. 

Petaci i šestaci su sa voljom učili pesmice i veoma ih kreativno predstavili uz tačnu dikciju i lep izgovor, dok su se đaci sedmog i osmog razreda takmičila u kategoriji glume na nemačkom jeziku. Tako su, na primer, Dunja Topal i Lana Jovanović lepo prezentovale bitna higijenska sredstva za zdravu i lepu kožu lica kod tinejdžera, Teodora Nikolić i Katarina Marčeta su lepo predstavile selo i bitna mesta u video-snimku, Filip Zarić, Ilija Krivokuća i Pavle Jovanović su odglumili dobro osmišljen improvizovan intervju o Novaku Đokoviću, a Strahinja Jovanović i Vuk Dimitrievski su kreativno izlagali o Bundesligi. Za njihov trud i rad dobili su pohvalnice, saznajemo od njihove nastavnice Rodike Marjanu.

Pohvaljeni diplomama su osim nagrađenih Nevene Rokvić i Luke Radonjića bili i sledeći đaci: Lazar Bogdanović, Filip Zebić, Milena Arsić, Kristian Grujić, Iva Trajković, Milica Đorđievski, Andrej Karafilovski, Dragana Spasić.

 

Filip Zaric min

 

Trenutno se očekuju rezultati sa takmičenja iz nemačkog jezika za đake šestog razreda, takođe, na nivou države u kreativnom prikazu fudbalske lopte i pisanom opisivanju. Iz glogonjske škole učestvuje dvanaestoro đaka podeljenih u tri ekipe učeći i o reciklaži u okviru takmičenja i obogateći fond reči.

 

20240131 211832 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00