četvrtak, 25. januar 2024.  17:48h
Pročitano 424 puta

Grad Pančevo nagradio najbolje učenike u poznavanju saobraćaja

Grad Pančevo i ove godine nagradio je biciklima učenike za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćaja.

Vanja Činč, Nena Božić, Lazar Đukanovi i Aleksa Vulin su osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, a Hana Ćirić, Neda Tajgić, Veljko Panić i Ognjen Ilić su drugoplasirani Vanja Činč, Nena Božić, Lazar Đukanovi i Aleksa Vulin su osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, a Hana Ćirić, Neda Tajgić, Veljko Panić i Ognjen Ilić su drugoplasirani Grad Pančevo

 

Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje u ime Grada Pančeva uručila je danas nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćaja. Pobednici, osam đaka Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice su dobili po bicikl od grada Pančeva i Komiteta za bezbednost grada Pančeva.

 

tatjana bozic clan gradskog veca pancevo

 

Grad Pančevo i Komitet za bezbednost grada Pančeva već tradicionalno nagrađuju najbolje učenike koji su osvojili prestižna mesta na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Godinama deci obezbeđujemo bicikle i to nije samo nagrada, već i obaveza da budu promoteri saobraćajne kulture. Mi na taj način želimo da podstaknemo ostalu decu iz drugih škola da aktivno učestvuju i osvajaju prestižne nagrade. Ove godine je osmoro učenika OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice osvojilo nagrade i dodelili smo im bicikle. Takođe ćemo ih obavezati da svoja znanja u vezi sa saobraćajnom kulturom prenesu na ostale učenike, ali i roditelje i zaposlene. Zahvaljujem se i nastavniku koji svake godine sa svojom ekipom postiže značajne uspehe. Inače, nastavnik Miodrag Tasić svake godine vrlo uspešno sa svojim učenicima osvaja nagrade. Na 36. Evropskom takmičenju od 20 zemalja njegova ekipa je osvojila prvo mesto, kao i u konkureniciji od 28 ekipa iz regiona. Ovaj uspeh ne sme da ostane nezapažen, zato Grad Pančevo uvek stoji iza toga da nagradi, podrži i podstakne inzvaredni rad, izjavila je Tatjana Božić.

Vanja Činč, Nena Božić, Lazar Đukanovi i Aleksa Vulin su osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, a Hana Ćirić, Neda Tajgić, Veljko Panić i Ognjen Ilić su drugoplasirani.

Nagrađeni učenici su istakli da im nagrada mnogo znači, jer će moći da nastave dalje da vežbaju, da se usavršavaju i napreduju. 

Mnogo mi znači što sam dobila bicikl, jer ću moći da nastavim da se takmičim dalje i da vežbam, kao i da se vozim sa drugarima, rekla je učenica 6. razreda Neda Tajgić.

 

IMG 2502 min

 

Bicikl mi mnogo znači, jer ću moći da nastavim da učestvujem u saobraćaju, moći ću da vežbam za naredna takmičenja i da se spremam sa svojim nastavnikom i ostalim učenicima, kaže Vanja Činč, prvoplasirana na takmičenju "Šta znaš o saobraćaju“.

Nastavnik Miodrag Tasić je naglasio da je ovo takmičenje veoma važno zbog edukacije dece, jer su oni po statistici najugroženija populaciona grupa u saobraćaju i zahvalio se predstavnicima Grada što su prepoznali rad i trud i što pružaju nesebičnu podršku.

 

miodrag tassic nastravnik

 

Zahvalio bih se Gradu Pančevu što su prepoznali naš rad i trud. Ovo je projekat koji je veoma važan za čitavu državu, jer deca na ovaj način uče saobraćajnu kulturu, koja je važna s obzirom na statistiku Agencije za bezbednost saobraćaja u kojoj su najugroženija populacija upravo deca. Kao pedagog se trudim da im saobraćajnu kulturu širim i na neki način se trudim da usvoje to znanje i prenesu svojim drugarima kako bi se ove nezgode svele na nultu, rekao je nastavnik Miodrag Tasić.

Grad Pančevo će i naredne godine nastaviti sa ovakvim akcijama kojima se utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju, pre svega dece i mladih.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00