utorak, 23. januar 2024.  09:21h
Pročitano 1102 puta

Manifestacija „U spomen na Rome stradale u Drugom svetskom ratu“

Manifestacija pod nazivom "U spomen na Rome stradale u Drugom svetskom ratu" održaće se u beogradskom Etnografskom muzeju u Beogradu, u sredu, 24. januara sa početkom od 12 sati. 

Ovom prilikom biće promovisan i zbornik pesama "Stradanje Roma" u kojem su zastupljene pesme više od 30 pesnika romske i drugih nacionalnosti Ovom prilikom biće promovisan i zbornik pesama "Stradanje Roma" u kojem su zastupljene pesme više od 30 pesnika romske i drugih nacionalnosti Korice Zbornika

 

Voditelj programa će biti glumica Iskra Brajović. U kulturno - umetničkom programu nastupiće Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere SNP Novi Sad, pijanista Saša Knežević, orkestar Dejana Jovanovića iz Berlina, kao i glumci Vojislav Voja Brajović, Tihomir Stanić, Branka Pujić i Sonja Kolačarić. 

Ovom prilikom biće promovisan i zbornik pesama "Stradanje Roma", koji - kao i samu manifestaciju - organizuju Muzej žrtava genocida, Udruženje književnika Roma, Nacionalni savet romske nacionalnosti i manjina Republike Srbije i Udruženje književnika Srbije.

Urednik Zbornika, u kojem su zastupljene pesme više od 30 pesnika romske i drugih nacionalnosti, je Zlatomir Jovanović, predsednik Udruženja književnika Roma.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00