petak, 19. januar 2024.  18:33h
Pročitano 790 puta

U toku je 6. zimski kamp PU „Dečja radost“ na Divčibarama (VIDEO)

Na Divčibarima je u toku 6. zimski kamp u organizaciji PU „Dečja radost“, gde boravi oko 80 dece u pratnji vaspitača. 

U zimskom kampu na Divčibarama trenutno boravi 80 dece iz Pančeva U zimskom kampu na Divčibarama trenutno boravi 80 dece iz Pančeva Print screen youtube

 

Iako je svako dete jedinstveno i posebno, ovakva vrsta kampa predstavlja veliku dobit za svu decu. Bez obzira na interesovanje koje dete ima, kamp pomaže detetu da razvija važne socijalne, emocionalne i kognitivne veštine. Najvažnije od svega je što dete dobija posebne uspomene koje ostaju za čitav život, kaže Ilijana Mišković, direktor PU Dečja radost Pančevo.

Tokom kampa dete učestvuje u različitim aktivnostima i prolazi različite situacije učenja; udaljeno od roditelja, stiče nezavisnot i samostalnost; gradi veštine timske saradnje; razvija rezilijentnost; povezuje se sa prirodom; uči se poštovanju različitosti; stvara osećaj zadovoljstva i drugo.

Za dobru atmosferu, kreativno izražavanje, brigu, podršku i emotivnu ispunjenost zaduženi su koordinatori koji organizuju aktivnosti, kao i vaspitači koji im pomažu da deca odavde odu sa najlepšim utiscima. 

 

divcibare deo atmosfere

 

Tokom petodnevnog boravka direktorka Ilijana Mišković obišla je učesnike kampa i još jednom dobila potvrdu kvaliteta i značaja ovakvog načina rada. 

Deo atmosfere u video prilogu poslali su koordinatori Tanja Bogdanov, zadužena za radionice engleskog jezika, Biljana Golubović, koordinator muzičkih radionica i vaspitač Nenad Vemić.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00