četvrtak, 3. mart 2016.  21:01h
Pročitano 3501 puta

Krv dali učenici i profesori Tehničke škole (FOTO)

Rezerve krvi u Službi za transfuziju i dalje su stabilne, a doprinos tome danas su dali učenici i profesori Tehničke škole “23 maj” u Pančevu. 

Danas su krv dali učenici i profesori Tehničke škole “23 maj” u Pančevu Danas su krv dali učenici i profesori Tehničke škole “23 maj” u Pančevu V.S.

Već skoro dve decenije je duga tradicija organizovanja akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj školi. 

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije u Službi za transfuziju Opšte bolnice Pančevo kaže da zahvaljujući saradnji sa menadžmentom škole Crveni krst i Transfuzija uspešno realizuju akcije dobrovoljnih davanja krvi u ovoj sredini.

U prijatnoj atmosferi, obojenoj pričom i lepim raspoloženjem, stručni tim Transfuzije i volonteri Crvenog krsta odgovarali su na mnogobrojna pitanja učenika koji prvi put daju krv, rekla je ona.

 

 

20160303 092021 resized

Mnogi od učenika izjasnili su se da će nastaviti sa dobrovoljnim davanjem krvi.

Nekoliko profesora koji su redovni dobrovoljni davaoci krvi, svojim prisustvom i ličnim primerom, ohrabrili su svoje učenike, kaže dr Railić Ristovska.

 

dr radmila railic ristovska

 

Profesori koji već dve decenije organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u ovoj školi su se smenjivali, počev od Snežane Popov, Dragoljuba Radevića, Jugoslava Bogićevića, Nataše Stankovske.

U novembru 2015. godine Marjan Lukić, profesor fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi “23. maj” dobio je priznanje Crvenog krsta Srbije za 35 puta datu krv.

 

prof marjan lukic

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00