utorak, 5. decembar 2023.  11:16h
Pročitano 618 puta

U Pančevu održana modna revija Društva za pomoć MNRO „Reciklažom do stila“

Društvo za pomoć MNRO grada Pančeva priredilo je u Pančevu 4. decembra modnu reviju u sklopu projekta “Reciklažom do stila”. Modna revija bila je održana u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, a organizovana je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Modna revija bila je održana u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, a organizovana je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Modna revija bila je održana u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, a organizovana je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Društvo za pomoć MNRO

 

Projekat je podržan na konkursu Grada Pančeva.

Svetlana Karović Deranić, predsednica ovog društva, podsetila je da ovo udruženje ima veliku tradiciju.

Malo ljudi zna da ovo udruženje ima dugu tradiciju. Za sada je 48 godina, tako da uskoro slavimo jubilej, videćemo, bićemo pripremljeni. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je od izuzetnog značaja kako za grad Pančevo, tako i za same članove udruženja MNRO. Ovaj praznik nam znači kao trenutak u kojem možemo da izađemo više u javnost, da se pobrinemo i popričamo o ekonomskim pitanjima, pravnim pitanjima, i posvetimo se više ljudima iz ove populacije, rekla je Karović Deranić.

Karović Deranić je potom istakla da članovima udruženja MNRO mnogo znači svaka manifestacija koju organizuju ili na kojoj učestvuju.

Znači im mnogo, to je jedno pitanje oko kog bismo u budućnosti radili. Nakon školovanja naši korisnici nemaju neku posebnu aktivnost, dosta njih ostaje kod kuće, i samim tim neke njihove mogućnosti i potrebe stagniraju. Dolaskom kod nas oni razvijaju svoje socijalne sposobnosti, razvijaju svoje neke lične sposobnosti, uče zanate, bave se ručnim radom, crtanjem, slikanjem, ima dosta toga što kod nas svakako mogu da dobiju, ispričala je Karović Deranić.

 

modna revija crveni krst

 

I ova modna revija rezultat je rada korisnika u okviru koje su iskazali svoju kreativnost.

Crveni krst Pančevo će i budućnosti pružati maksimalnu podršku osobama sa invaliditetom, kroz razne programe koje uključuju međusobno druženje, likovne sekcije i slične akcije kojima bi im pomogli u daljem mentalnom ravoju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00