utorak, 21. novembar 2023.  13:53h
Pročitano 527 puta

JKP „Higijena“ Pančevo spremno dočekuje predstojeću zimu

Javno komunalno preduzeće "Higijena“ Pančevo pripremilo se za predstojeće zimske vremenske prilike. Radna jedinica „Čistači“ zadužena je za čišćenje snega sa pešačkih staza, prilaza pešačkim prelazima i javnim ustanovama i posipanje soli i emulzije za sprečavanje leda, na bazi kalcijum-hlorida. 

Vremenska prognoza prati se svakodnevno radi pripravnosti, saznajemo u JKP „Higijena“ Pančevo Vremenska prognoza prati se svakodnevno radi pripravnosti, saznajemo u JKP „Higijena“ Pančevo JKP Higijena, Pančevo

 

 

Četrdeset radnika bude uposleno u dnevnoj i noćnoj smeni, a njihov raspored zavisi od intenziteta snega. Izlaze na teren kada visina snežnog pokrivača pređe 5 cm, po prestanku padavina. Ukoliko se one ne zaustave, posao se ipak započinje da bi građani mogli bezbedno da se kreću i kako bi grad nesmetano funkcionisao, rekao je Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

U slučaju debljeg snežnog pokrivača, zahvaljujući dobroj organizaciji, po potrebi i preraspodeli kolega iz drugih pogona, zaposleni budu spremni za zimske poslove, bez zaostajanja u redovnom čišćenju grada i pražnjenju kanti i kontejnera. Održavaće se i prohodnost pristupnog puta do deponije.

U magacinu je pripremljeno dovoljno soli i tečnosti. Mehanizaciju čine dve male utovarne mašine sa kašikom i daskom za sneg, traktor sa daskom za čišćenje snega, traktor za posipanje tečnosti, rasturivač soli i kontejner za so koji se postavlja u centru grada radi samoposluživanja. 

Vremenska prognoza prati se svakodnevno radi pripravnosti, saznajemo u JKP „Higijena“ Pančevo.  

 

higijena pancevo mehanizacija za sneg

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00