sreda, 8. novembar 2023.  18:36h
Pročitano 653 puta

Uručene Novembarske nagrade povodom Dana grada Pančeva

Povodom 8. novembra Dana grada Pančeva u Kulturnom centru održana je svečana sednica skupštine grada na kojoj su sumirani rezultati u prethodnom periodu, ali i uručene Novembarske nagrade zaslužnim građanima.

Na svečanoj sednici skupštine Grada Pančeva uručene su i Novembarske nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama Na svečanoj sednici skupštine Grada Pančeva uručene su i Novembarske nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama Pančevo MOJKraj

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva istakao je između ostalog da su u Pančevu realizovane velike investicije među kojima su: uređenje gradskog parka, keja na Tamišu, izgradnja kružnog toka kod Plinare i rekonstrukcija 176 ulica u dužini od 90 kilometara.

Sa ovog mesta mogu sa ponosom da kažem da će naredne godine krenuti izgradnja sektora C obilaznice oko Beograda i kada taj veliki posao završi izgradnjom mosta preko Dunava između Starčeva i Grocke i povezivanjem obilazice C na koridor 10 Pančevo će dobiti izlaz na auto-put i to ne jednu petlju nego tri. Obezbedili smo sredstva za buduće projekte koji će doprineti razvoju Pančeva. Proširenjem kapaciteta industrijske zone u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta, omogućili smo postojećim investitorima da prošire svoje kapacitete, a novim zainteresovanim investitorima, dobre i povoljne uslove poslovanja. Zato Pančevo i jeste u samom vrhu najvećih industrijskih centara u Srbiji i u regionu. Obezbedili smo našim najmlađima dodatne kapacitete za vrtiće, na radost njihovih roditelja, jer ono što kažemo mi to i  ispunimo. Obezbedili smo jedan novi prostor za mališane vrtić „Zabavnik“. Rekonstuisali smo dva postojeća objekta, u Dolovu i Banatskom Novom Selu, a tokom 2024. godine proširićemo kapacitete za još 400 novih mesta u dva objekta, rekao je gradonačelnik Stevanović.

 

gradonacelnika panceva

 

Na svečanoj sednici uručene su i Novembarske nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama.

Novembarske nagrade dobili su Boro Majkić, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Pančevo, Stevan Čigoja, načelnik Policijske uprave Pančevo, Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu, protonamesnik pančevački Radoslav Radmanović, protojerej–stavrofor, Zoran Naunković predsednik u ime FK „Železničar“, Nemanja Bogdanov u ime Kulturnog centra Pančevo, Luka Racić i Zoran Zarubica – rok bend „Buč Kesidi“.

Boro Majkić je rekao da je za njega veoma značajna ova nagrada, a novčani deo nagrade u celosti uplatiće u humanitarne svrhe.

 

boro majkic

 

Nagrada je veoma značajna u profesionalnom i karijernom napredovanju u karijeri koju privodim kraju. Nagrada nije samo moja, nego svih vatrogasaca spasilaca grada Pančeva, pre svega, ali i svih vatrogasaca-spasilaca Srbije. Kao znak neke vatrogasne solidarnosti i spremnosti da pomognemo jedni drugima ja ću svoju novčanu nagradu uplatiti na račun porodice tragično nastradalog vatrogasca spasioca Milana Mladenovića Mimija iz Negotina koji je letos tragično nastradao i njegovoj porodici je potrebna pomoć. Biti vatrogasac spasilac nije lako i to ne može biti svako. Nije to stvar da budeš jak i brz, to jesu neke karakteristike, ali pre svega obaveza svakog vatrogasca-spasioca je da bude požrtvovan i da u svakom trenutku pomogne onom kome je ta pomoć potrebna. Kao dete nisam sanjao o tome da budem vatrogasac, ali u jednom trenutku kada postaneš vatrogasac to postane način života. Nakon 32 godine bavljenja vatrogasnim pozivom ponosam sam što radim sve ovo što sam godinama radio, kazao je Boro Majkić, komandir Vatrogasno spasilačke brigade Pančevo.

 

zoran zarubica i luka racic

 

Među ovogodišnjim dobitnicima Novembarske nagrade je i rok bend “Buč Kesidi” koji čine Luka Racić i Zoran Zarubica.

Drago nam je da je grad prepoznao da se trudimo da predstavimo Pančevo u pozitivnom svetlu, da što više ljudi čuje za Pančevo i dođe da nas poseti. Tako da nam je super što smo dobili priznanje grada, rekao je između ostalog Luka Racić, gitarista benda "Buč Kesidi".

Zoran Naunković, predsednik FK Železničar primio je Novembarsku nagradu u ime fudbalskog kluba.

Naravno da sam presrećan što predstavljam takav kolektiv i što je komisija prepoznala sve ono što smo učinili, ne samo u prethodnoj godini, nego i u prethodnoj deceniji. To je vrhunac svega onoga što smo do sada uradili, ali će nagrada biti i motiv da nastavimo da ostvarujem rezultate koje još nismo dostigli, izjavio je Zoran Naunković, predsednik FK "Železničar Pančevo".

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su solista Sonja Čukanović, sopran, KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo, orkestar Panartist, Ljubica Vraneš, solistkinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, duo Krstić, Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo i dečji hor “Vokal Kids“.

 

371483836 355866290431368 4082328254038727498 n

 

Predsednik Skupštine grada Pančeva, Tigran Kiš, je danas, u prepodnevnim satima, povodom obeležavanja Dana grada položio venac na spomenik borcima Prvog svetskog rata na starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

 

tigran kis vecan

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00