četvrtak, 5. oktobar 2023.  08:46h
Pročitano 434 puta

Sedam radionica u Pančevu u organizaciji Odreda izviđača „Crne rode“

U Pančevu će tokom oktobra i novembra biti organizovano sedam besplatnih kreativnih radionica za decu i mlade s teritorije Pančeva. Organizator radioca je Odred izviđača „Crne rode“ iz Pančeva.

Prva radionica je „Gradionica” i ona će se održati u nedelju, 8. oktobra, od 16 do 19 sati kod prostorija Odreda izviđača „Crne rode” u Streljani Prva radionica je „Gradionica” i ona će se održati u nedelju, 8. oktobra, od 16 do 19 sati kod prostorija Odreda izviđača „Crne rode” u Streljani Odred izviđača "Crne rode", Pančevo / logo

 

Učesnici radionica biće u prilici da nauče kako da naprave kućicu za ptice, kako da podignu šator, kako da se orijentišu u prirodi i primene pravila prve pomoći, kako da vežu različite čvorove i da naprave narukvicu, kako da skuvaju zdravu čorbu i još mnogo toga. 

Prva radionica je „Gradionica” i ona će se održati u nedelju, 8. oktobra, od 16 do 19 sati kod prostorija Odreda izviđača „Crne rode” u Streljani (Ulica Bore Stankovića 2). Polaznici će kroz praktičan rad naučiti kako se pravi kućica za ptice. U slučaju lošeg vremena, radionica će se održati u OŠ „Miroslav Mika Antić”.

Druga radionica planirana je za subotu, 14. oktobar, od 16 do 19 sati. Deca i mladi će sa izviđačima na keju na Tamišu naučiti da brzo podignu šator. Takođe će se informisati i o svemu onome što treba znati kada je reč o boravaku u prirodi. Novostečeno znanje moći će da primene odmah na licu mesta.

Treća i četvrta radionica desiće se istog dana, u subotu, 21. oktobra od 16 do 19 sati kod Streljane. Učesnici će naučiti da se orijentišu na karti i u prirodi, a čeka ih i takozvani „Prolazak kroz minsko polje”. U drugom segmentu učiće da naprave koferče za prvu pomoć, ali i da primene neke od najvažnihih lekcija i pravila iz oblasti prve pomoći. U slučaju lošeg vremena, radionice će biti preseljene u OŠ „Miroslav Mika Antić”.

Peta radionica zakazana je za subotu, 28. oktobar, takođe od 16 do 19 sati. Na ovoj radionici polaznici će učiti kako da naprave narukvicu, kako da vežu čvor za maramu i još 20 različitih čvorova i njihovu primenu.

Šesta radionica namenjena je onima koje privlači kuhinja. Zainteresovani za kulinarstvo će u subotu, 4. novembra od 14 do 17 sati naučiti da skuvaju zdravu čorbu. Pre toga, od 9 sati, oni će sa izviđalima učestvovati na maršu od Barutane, pa kroz grad sve do Doma Vojske uz usputno upoznavanje znamenitosti. Kada se marš završi, čorba će se kuvati upravo kod Doma vojske, a tokom kuvanja svi će moći i da isprobaju sastojke za ovaj specijalitet.

Sedma radionica biće organizovana u subotu, 11. novembra od 16 do 19 sati u Narodnoj bašti, a tema i zadatak će biti iznenađenje.

 

radionice crne rode pancevo

 

Ukoliko i vi želite da se priključite izviđačima, u odred „Crne rode” u Pančevu su dobrodošli svi od 5 do 105 godina, a prijave su moguće putem telefona 063/108-33-13.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00