četvrtak, 28. septembar 2023.  18:51h
Pročitano 814 puta

Gradi se fekalna kanalizacija u naselju Karaula u Pančevu

Sredinom septembra počeli su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Karaula u Pančevu. Predviđeno je da se radovi izvode u fazama u 2023. i 2024. godini.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva kaže da će do kraja 2023. godine biti izgrađena mreža u prvom delu ulice Jabučki put, Letnje, Zapadne, prvi deo Ribarske, kroz katastarsku parcelu br 193, Južnu i drugu fazu Jabučkog puta Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva kaže da će do kraja 2023. godine biti izgrađena mreža u prvom delu ulice Jabučki put, Letnje, Zapadne, prvi deo Ribarske, kroz katastarsku parcelu br 193, Južnu i drugu fazu Jabučkog puta Grad Pančevo

 

 

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva kaže da će do kraja 2023. godine biti izgrađena mreža u prvom delu ulice Jabučki put, Letnje, Zapadne, prvi deo Ribarske, kroz katastarsku parcelu br 193, Južnu i drugu fazu Jabučkog puta.

Ukoliko nam vremenski uslovi budu išli na ruku i radove prve faze završimo do kraja ove kalendarske godine, u 2024. godini smo planirali izgradnju mreže u ulicama Cvetna, Ribarska druga faza, Jabučki put treća i četvrta faza, Sunčana ulica, kao i radove kroz KP 58/1 i 55. Zadovoljni smo dosadašnjim planiranjem i efikasnom izgradnjom lokalne infrastrukture, imajući u vidu da za sve izvedene radove je bilo neophodno baviti se rešavanjem imovine, upisivanjem ulica u katastar, rešavanjem svih problema koji su se decenijama taložili kako bi bili u mogućnosti da uradimo tehničku dokumentaciju, dobijemo dozvole i obezbedimo sredstva u lokalnom budžetu, kaže Maja Vitman.

 

maja vitman radovi na karauli pancevo

 

Gradska menadžerka kaže da će izgradnja fekalne kanalizcacije u ovom delu Pančeva omogućiti da se trenutno priključi na mrežu oko 300 domaćinstava i 24 mala i srednja preduzeća.

Svakako ovaj broj priključaka će se povećati, jer će naselje Karaula postati veoma interesantno za dalju gradnju gde se svakako planira podizanje broja novih priključaka, kao i izgradnja novih stambenih višeporodičnih objekata. Ovakvi projekti, kao što je izgradnja fekalne kanalizacije, nam daju vetar u leđa, jer znamo da radimo odgovorno i bavimo se krucijalnim investicijama kojima se stvaraju izuzetni uslovi za dalji razvoj između ostalog i sistema za odvođenje otpadnih voda unapređenjem pouzdanosti i funkcionalnosti fekalnog kanalizacionog sistema i priključaka novih korisnika koji svakako utiču na zaštitu životne sredine. U naselju Karaula smo asfaltirali veliki broj ulica, ali svakako ima još dosta ulaganja koji će uticati da bolji i kvalitetniji život  naših sugrađana, čime se podiže i vrednost njihove imovine komunalnim opremanjem. Građanima smo zahvalni na strpljenju i veri da ono što obećamo i realizujemo. Za sva pitanja, sugestije i primedbe stojima našim sugrađanima na raspolaganju, jer samo zajedno možemo napraviti rezultate, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

 

IMG 33e2f3da262e8e337e7037ef918e7cdb V

 

Naselje Karaula obuhvata teritoriju u severnom delu grada Pančeva i nalazi se neposredno uz ulicu Jabučki put. Praktično sa leve strane Jabučkog puta kroz koju prolazi državni put II A reda, put ka Kovačici. 

Izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od oko 8 km u naselju Karaula predstavlja odličan primer dobre prakse i značaj strateškog planiranja razvoja grada o kojem smo govorili u više navrata. Projekat izgradnje fekalne kanalizacije se nalazi u Planu razvoja grada Pančeva 2022-2028 i u Strategiji razvoja. Ova dva dokumenta su doprinela da Grad Pančevo konkuriše kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i dobije sredstva za sufinansiranje. Vrednost ugovorenih radova je oko 267 miliona dinara. Osnovni ciljevi su podizanje uticaja na zaštitu životne sredine čime dolazimo do daleko manjeg nivoa zagađenja od ocednih voda ukidanjem septičkih jama, kaže Vitman.

 

maja vitman s gradjanima karaule

 

Vitman dodaje i da se ovim projektom unapređuju uslovi života i podiže standard života građana priključenjem domaćinstava na mrežu fekalne kanalizacije.

Ovim projektom se stvaraju i mogućnosti za dalji lokalni ekonomski razvoj putem unapređenja postojećih i novih privrednih subjekata i otvaranje novih radnih mesta privlačenjem novih direktnih investicija. Naravno, ne smemo zaboraviti da je prioritet  bila izgradnja Potamiškog kolektora od Poslovne zone sever do Luke Dunav, na koji će biti priključena ova mreža. Komunalna infrastruktura ima višestruki značaj i ovakva vrsta ulaganja govori o spremnosti lokalne samourave da se u kontinuitetu bavi razvojem delova grada u kojima se omogućavaju novi priključci koji će svakako dovesti to uvećanja i prihoda JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji će dalje razvijati i održavati mrežu*“, zaključila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Građani koji su zainteresovani za priključenje na buduću izgrađenu kanalizacionu mrežu informacije mogu dobiti u JKP Vodovod i kanalizacija na telefon 013/335-221 lokal 124.

 

radovi na karauli 2023

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00