ponedeljak, 25. septembar 2023.  18:52h
Pročitano 1568 puta

Veliki uspeh nastavnice iz Pančeva: Projektom „Genetika goluba“ predstavljaće Srbiju na takmičenju u Finskoj

Nastavnica biologije iz Pančeva, Vesna Hlavati Širka, zaposlena u OŠ „Stevica Jovanović“ iz Pančeva prijavila se na festival Festival Science on Stage Srbija na kojem su izabrani finalisti koji će zemlju predstavljati u Finskoj, na međunarodnom takmičenju.

Projekat nastavnice Vesne Hlavati Širka iz Pančeva, „Genetika goluba“, izabran je da predstavlja Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj 2024. godine na 13. Evropskom Science on Stage festivalu Projekat nastavnice Vesne Hlavati Širka iz Pančeva, „Genetika goluba“, izabran je da predstavlja Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj 2024. godine na 13. Evropskom Science on Stage festivalu Aktiv biologa Pančevo

 

Festival Science on Stage Srbija i Institut za moderno obrazovanje su pozvali sve vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola koji imaju originalne ideje za prenošenje znanja iz naučnih predmeta da se priključe drugom po redu nacionalnom Science on Stage Srbija festivalu pod nazivom STE(A)M obrazovanje za (n)ovo doba, koji se održao 23. septembra, u prostorijama Savremene osnovne škole u Beogradu.

Festival je nacionalnog karaktera i prijavilo se 55 projekata iz cele Srbije od kojih je 20 odabrano za takmičenje. 

Projekat nastavnice Vesne Hlavati Širka iz Pančeva, „Genetika goluba“, izabran je da predstavlja Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj 2024. godine na 13. Evropskom Science on Stage festivalu. 

„Nastavnica Hlavati Širka je predstavila nasleđivanje gena i ispoljavanje osobina na primeru goluba. Projekat Genetika goluba je napravljen da bi učenici sa takozvanom hand-on aktivnošću shvatili kako različite kombinacije gena dovode do ispoljavanja različitih osobina. Nasleđivanje je predstavljeno pomoću modela goluba sa magnetima“, obavestila nam je Verica Stošić, predsednik Aktiva biologa Pančeva.

Festival Science on Stage u Finskoj će imati  predstavljanje još projekata iz prakse nastavnika i za taj deo je odabrano još tri projekta: Fizika kao bajka, Baci svetlost na fiziku i Magična jabuka. 

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00