sreda, 24. februar 2016.  05:13h
Pročitano 1395 puta

Upis u prvi razred osnovne škole

Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja obaveštava građanke i građane o uslovima upisa učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2016/2017. godinu u Pančevu.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred vrši se u osnovnim školama tokom aprila, dok se sam upis realizuje tokom maja i juna Prijavljivanje dece za upis u prvi razred vrši se u osnovnim školama tokom aprila, dok se sam upis realizuje tokom maja i juna Pančevo.MOJKraj.rs

Upis učenika u prvi razred osnovne škole je obavezan za svu decu rođenu od 1. marta 2009. do kraja februara 2010. godine.

Za upis deteta u osnovnu školu, roditelj podnosi sledeću dokumentaciju:
Izvod iz matične knjige rođenih (za dete),
Lekarsko uverenje da je dete zdravstveno sposobno za polazak u školu,
Dokaz o teritorijalnoj pripadnosti školi (fotokopija prijave stana ili lične karte roditelja),
Uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program.

U prvi razred osnovne škole upisuju se sva deca koja do početka školske godine (septembar 2016. godine) imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. U osnovnu školu mogu da se upišu i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu upisana u školu.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred vrši se u osnovnim školama tokom aprila, dok se sam upis realizuje tokom maja i juna.

Upis se obavlja u kancelariji sekretara škole, a ispitivanje deteta obavljaju pedagog i psiholog škole.

U školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, dete, odnosno učenik upisuje se na osnovu mišljenja Interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške, uz saglasnost roditelja, odnosno staratelja.

Za sva detaljnija obaveštenja, roditelj se može obratiti najbližoj osnovnoj školi (kojoj teritorijalno pripada), saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00