utorak, 23. februar 2016.  10:02h
Pročitano 1197 puta

Pobednici nagrađeni medom

U cilju afirmacije pčelarstva i skretanja pažnje javnog mnjenja na značaj pčele, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je od 12. do 22. februara, organizovao izložbu dečjih radova u holu Gradske uprave, a na temu ”Pčelica medonosnica”. 

Osam najboljih dečjih radova nagrađeno je medom koji je obezbedio Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo Osam najboljih dečjih radova nagrađeno je medom koji je obezbedio Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo Ekopedija

NAGRAĐENI UČENICI

1. mesto:
OGNjEN JOKIĆ, II 2
OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo
2. mesto:
DUŠAN MAJSTOROVIĆ II 1
OŠ ”Stevica Jovanović”
Pančevo
3. mesto:
VOJIN SPASOJEVIĆ II 3
OŠ ”Vasa Živković”
Pančevo

Izložbu je u petak, 12. februara otvorio Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju. Osam najboljih dečjih radova su nagrađena, naravno, medom. 

Nagrade u kilogramima meda, obezbedio je Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo, koji je na poslednjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, dobio Zlatnu medalju za svoj livadski med.

Redakcija ”Ekopedije”, dečjeg časopisa namenjenog očuvanju životne sredine, koji objavljuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, proglasila je 2016-u - Godinom pčela.

  

 

P1270252

 

POHVALjENI RADOVI

STRAHINjA JOVIĆ II 1
OŠ “Miroslav Mika Antić”
Pančevo
DIMITRIJA MARINKOVIĆ II 1
OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo
ANĐELINA ŽERAR
OŠ “Žarko Zrenjanin”
Banatsko Novo Selo
MIA STEVANOVIĆ II 1
TIJANA ŠARENAC II 1
STEFAN MILENOVIĆ II 2
OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo
OGNjEN MARČETIĆ II 2
OŠ “Žarko Zrenjanin”
Banatsko Novo Selo

 

Prateći svetska kretanja u oblasti ekologije, Redakcija se pridružila inicijativi koju je pokrenuo slovenački premijer Miro Cerar predloživši Ujedinjenim nacijama da se 20. maj proglasi Svetskim danom pčela.

Tako je 4. broj ”Ekopedije”, časopis koji je tokom prošle nedelje podeljen osnovnoškolcima iz Pančeva i naseljenih mesta, dobrim delom bio posvećen pčelama i pčelarstvu, a pri tom je i ”cena” ovog izdanja prilagođena ovoj inicijativi i iznosila je ”jednu pčelicu”.

Naime, svaki učenik drugog razreda, jer su ”drugaci” ovoga puta dobili ”Ekopediju”, morao je svoj primerak da ”plati pčelicom”: nacrtanom, napravljenom od stiropora, od kinder jaja, od vunce, od tkanine…

Ti radovi su izloženi u holu Gradske uprave.

Učestvovalo je više od stotinu učenika iz osam osnovnih škola iz Pančeva, Banatskog Brestovca, Banatskog Novog Sela, Omoljice i Kačareva.

 

  nagradjeni

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00