petak, 1. septembar 2023.  17:44h
Pročitano 1126 puta

Svečana priredba Muzičke škole Pančevo povodom polaska prvaka u školu

Svečana priredba povodom polaska nove generacije prvaka u Muzičku školu organizovana je danas u Kulturnom centru Pančevo.

Svečani prijem prvaka u Muzičku školu "Jovan Bandur" u Pančevu Svečani prijem prvaka u Muzičku školu "Jovan Bandur" u Pančevu Pančevo MOJKraj

 

Na početku je hor škole otpevao himnu Muzičke škole čime je počeo svečani prijem prvaka u ovu obrazovnu ustanovu.

 

hor muzicke skole priredba

 

Svečanu priredbu organizovala je Muzička škola „Jovan Bandur“ Pančevo u okviru koje su prvaci upoznali svoje profesore.

Prvo je đake i roditelje pozdravila Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

Drago mi je da su nam se ukrstili putevi i da ćemo u narednih šest godina zajedno sa mojim divnim i dragim kolegama uživati se, družiti, sticati nove veštine i biti deo vašeg detinjstva i odrastanja. Prvi su nastupili naši đaci koji su pesmom želeli da vas pozdrave, rekla je na početku svečanosti Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

Svečanoj priredbi prisustvovala je i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

 

jelena cvetic i tatjana bozic

 

Draga deco, želim vam dobrodošlicu u svet nauke, tehnike, ali i umetnosti. Vi ste ovde hrabri i među najhrabrijima, jer ste upisali dve škole. Krećete u redovne škole, ali krećete i u muzičku školu. To je velika hrabrost i velika čast. Izabrala sam da se danas ovde obratim iz razloga što je škola u poslednjih godina mnogo napredovala i uvela mnogo novina u skladu i sa svetom u kojem danas živimo. Napreduje nauka, napreduje umetnost, napreduje tehnika. Škola je otvorila poslednjih godina četiri izdvojena odeljenja u četiri naseljena mesta kako bi bila dostupna svoj deci. Danas imamo 151 prvaka u Muzičkoj školi u gradu, u matičnoj školi i četiri naseljena mesta Starčevu, Dolovu, Jabuci i Banatskom Novom Selu. Čestitam svim roditeljima što im deca kreću u prvi razred. Pozivam sve da budemo jedan tim i da zajednički radimo ne samo na tome da naša deca steknu znanje i umenje, nego da postanu dobri ljudi, da nauče da poštuju svoje drugove, da nauče da poštuju različitosti, da budu solidarni. Srećan vam početak nove školske godine, izjavila je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje na svečanom prijemu prvaka.

Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“ podsetila je da je osnovna muzička škola "Jovan Bandur" Pančevo osnovana 1950. godine i uspešno se širila i razvijala svih ovih 74 godine. 

 

jelena cvetic dir muz skole

 

Od 1985. godine sa radom počinje i srednja muzička škola. Trenutno, u školi je zastupljeno 18 instrumenata i solo pevanje, a u srednjoj školi postoje tri smera: Odsek klasične muzike, Odsek za muzičku teoriju i od pre dve godine i Odsek za muzičku produkciju i obradu zvuka. Pored matične škole, osnovna škola ima izdvojena odeljenja u Banatskom Novom Selu, Starčevu, Jabuci i Dolovu, nabrojala je Jelena Cvetić.

U ovoj školskoj godini Muzička škola broji oko 700 đaka, od toga je u prvi razred osnovne škole upisan 151 učenik.

 

klavirski odsek prvaci

puna sala

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00