utorak, 16. februar 2016.  22:35h
Pročitano 1262 puta

Seminar Crvenog krsta za vršnjačke edukatore

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Omladinske terenske jedinice „Prim. dr Jovan Milanović“ Crvenog krsta Pančevo je za vikend, 13. i 14. februara, organizovao seminar za nove mlade vršnjačke edukatore u ovom programu prevencije.

17 mladih polaznika, od 14 do 20 godina, je prošlo standardizovani seminar za vršnjačke edukatore 17 mladih polaznika, od 14 do 20 godina, je prošlo standardizovani seminar za vršnjačke edukatore Crveni krst Pančevo

Ovom prilikom 17 mladih polaznika, od 14 do 20 godina, je prošlo standardizovani seminar za vršnjačke edukatore, koji Crveni krst na isti način realizuje širom zemlje.

Polaznici su se ozbiljnije upoznali sa pojmom trgovine ljudima i merama opreza koje mogu pomoći, kako njima, tako i ljudima oko njih sa kojima će u budućnosti deliti znanje o ovom ozbiljnom društvenom problemu.

 

mladi pancevci koji su prosli edukaciju

 

Takođe, dobili su nova iskustva vezana za veštine prezentovanja i korišćenja različitih materijala, sastavnih delova Preventivnog paketa koji se koriste u vršnjačkoj edukaciji.

Seminar su vodila tri trenera na ovom Programu prevencije, Sanja Stolić iz Crvenog krsta Ćičevac, Jovana Buha iz Crvenog krsta Zvezdara i Tamara Vicanović kao trener Crvenog krsta Pančevo. 

 

predavanje crvenog krsta

 

Ovom prilikom seminaru su, kao polaznici, prisustvovali i volonteri Crvenog krsta Savski venac i, kao gosti, predstavnici Crvenog krsta Beograda, budući treneri u Programu prevencije trgovine ljudima, koji su ovom prilikom prikupljali iskustva sa terena.

 

 

edukacija mladih

 

Sledeći koraci, kako trenera, tako i novih vršnjačkih edukatora u ovom Programu prevencije u Crvenom krstu Pančevo, jesu informativne radionice u osnovnim i srednjim školama u Pančevu, kao i planiranje i realizacija aktivnosti kojima se obeležavaju datumi vezani za podizanje svesti o ovom ozbiljnom društvenom problemu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00