petak, 12. februar 2016.  22:26h
Pročitano 2449 puta

U ATP Pančevo isporučeno 12 novih autobusa

Nakon što su u JKP “ATP” Pančevo isporučeni novi autobusi, danas je na javnom parkingu u Autobazi "ATP"-a upriličen obilazak 12 novih vozila za predstavnike grada.

U ATP Pančevo isporučeno 12 novih autobusa U ATP Pančevo isporučeno 12 novih autobusa Grad Pančevo

U obilasku su bili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika Saša Levnajić, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove Dragan Grujičić, direktor JKP "ATP" Pančevo Milenko Krajnović i njegov zamenik Nenad Rakić, generalni direktor kompanije Ikarbus Aleksandar Vićentić, kao i predstavnici Agencije za saobraćaj i zaposleni i rukovodstvo "ATP"-a.

Za gradski saobraćaj namenjeno je 5 autobusa, dok je za međumesni saobraćaj predviđeno 7 autobusa, pre svega za liniju Pančevo-Beograd, a pojedini autobusi saobraćaće na linijama Pančevo-Jabuka i Pančevo-Dolovo.

Gradonačelnik Saša Pavlov naglasio je da će autobusi znatno doprineti poboljšanju uslova i povećati kvalitet usluge za građanke i građane Pančeva, koji će se voziti u klimatizovanim autobusima sa mnogim tehničkim poboljšanjima i sa posebnim ulazima za osobe sa invaliditetom.

Novi autobusi za poslovanje "ATP"-a značiće mnogo jer je prosek starosti autobusa oko 18 godina i posle dugog niza godina dolaze novi autobusi i poboljšanje u poslovanju. Samim tim što je manja potrošnja, troškovi održavanja su mnogo manji, a prve rezultate videćemo već posle srede, kada će ovi autobusi ući u mrežu "ATP"-a, pa ćemo nakon mesec dana izvršiti analizu. U svakom slučaju, sad nam je izuzetno drago što smo i pored najavljivanja mnogo većeg kašnjenja, ipak dočekali da dođu, i to izuzetno kvalitetni, autobusi. Čekali smo nekih 4-5 meseci, ali vredelo je, rekao je gradonačelnik i izrazio zadovoljstvo što se unapređuje proizvodnja u državi i što je "Ikarbus" uspeo da realizuje ovu isporuku, rekao je gradonačelnik.

 

autobusi atp voznja

 

Direktor JKP "ATP" Milenko Krajnović izjavio je da su u ATP-u podigli nivo usluge, te očekujemo da se veći broj putnika opredeli za ATP kao prevoznika. 

Mi smo do letos trošili oko 3,5 miliona dinara mesečno na održavanje vozila, a od letos se to podiglo na 6 miliona mesečno. Kako je vozilo starije, sve više treba i ulaganja. Prvo, veliki troškovi održavanja i veća potošnja goriva. Drugo, ovo su Mercedesovi motori, ekonomična vozila, dosta je manja potrošnja i ulaganja u njihovo održavanje sada nema, rekao je direktor "ATP"-a, dodajući da će preduzeće nastaviti da ulaže u stare autobuse kako bi se održao određeni nivo komfora, rekao je on.

Zamenik direktora "ATP"-a Nenad Rakić rekao je da je podignut nivo udobnosti za putnike.

Podigli smo nivo udobnosti za naše putnike, što nam je bio prvenstveni cilj, tako da smo srećni što se na kraju ovaj posao završio. Ovde je bila uključena naša kompanija i mnogo naših podizvođača, tako da smo pomogli i Republici Srbiji, kazao je on.

 

autobusi atp 5

 

Generalni direktor kompanije "Ikarbus" Aleksandar Vićentić rekao je da je reč o autobusima koje "Ikarbus" pravi u saradnji sa "Mercedesom", na "Mercedesovoj" samohodnoj šasiji, dok je nadogradnja "Ikarbusova".

Zahvalan sam rukovodstvu grada Pančeva i "ATP"-u Pančevo što su odlučili da podrže domaći proizvod, domaću firmu. Oni nisu podržali samo "Ikarbus", već i brojne domaće dobavljače komponenti. Bilo je malo problema, u početku sa finansiranjem, to naravno nema veze ni sa gradom Pančevom, nema mnogo ni sa "Ikarbusom", ali je taj problem rešen i zbog toga je došlo do izvesnog kašnjenja u isporuci autobusa, rekao je direktor ove kompanije.

 

autobusi atp 4

 

Ova isporuka predstavlja realizaciju ugovora koji je u maju 2015. godine zaključen između JKP "ATP" Pančevo, "Unikredit lizinga" i "Ikarbusa" o nabavci 12 autobusa za grad Pančevo.  

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00