sreda, 7. jun 2023.  15:04h
Pročitano 995 puta

Peti festival šopske salate 10. juna u Pančevu

Peti festival šopske salate biće organizovan u subotu, 10. juna u 17 časova u parku „Barutana“, nedaleko od BIG centra, kao i prošle godine.

Takmičari će svoje uzorke izlagati u porcijama od po pola kilograma, a ocenjivaće se izgled, miris, ukus i sveopšti utisak, koje će vrednovati specijalni žiri Takmičari će svoje uzorke izlagati u porcijama od po pola kilograma, a ocenjivaće se izgled, miris, ukus i sveopšti utisak, koje će vrednovati specijalni žiri Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Organizator je Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro”  iz Pančeva.

Ljubinko Markov, predsednik udruženja “Šopsko oro” kaže da će se festival održati po već utvrđenim propozicijama i sa zahvalnicama i prigodnim nagradama za učesnike i pobednike.

Kako kaže, takmičari će svoje uzorke izlagati u porcijama od po pola kilograma, a ocenjivaće se izgled, miris, ukus i sveopšti utisak, koje će vrednovati specijalni žiri. 

U zabavnom delu programa nastupiće Kulturno-umetničko društvo “Kolan” iz Beograda, mažoretkinje “Lavice” iz Pančeva i pesnikinja Violeta Pačevski.

 

barutana sopska salata 10 jun

 

Do sada je prijavljeno oko desetak ekipa, ali prijavljivanje je i dalje u toku. Svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na telefon 064/642-10-81. Jedini uslov za učešće je da sami nabave materijal za salatu. 

Organizatori sa svoje strane obezbeđuju orkestar i piće.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00