četvrtak, 1. jun 2023.  13:37h
Pročitano 984 puta

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 289 radnih mesta

Grad Pančevo, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, na osnovu usvojenog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2023. godinu, organizovao je danas Sajam zapošljavanja.

Sajam zapošljavanja otvorili su Jelena Šinik, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Sajam zapošljavanja otvorili su Jelena Šinik, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Pančevo MOJKraj

 

Štandovi sa poslodavcima koji nude radna mesta bio je postaljen na korzou, a Sajam zapošljavanja organizovan je i u cilju povećanja vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu.

Sajam zapošljavanja otvorili su Jelena Šinik, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

 

Sajam zaposljavanja naslovna pancevo

 

Na otvaranju Sajma Jelena Šinik se zahvalila poslodavcima koji su odvojili vreme da predstave slobodna radna mesta, ali i nezaposlenima koji su se odazvalil pozivu savetodavaca Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zahvaljujem se i Gradskoj upravi Pančevo sa kojim već duži niz godina imamo odličnu saradnju. Hvala i projektnom timu „Odskočna daska“, Privrednoj komori i Udruženju zanatlija i preduzetnika koji su prihvatili da budu gosti na današnjem Sajmu zapošljavanja. Na štandovima je prisutno 34 poslodavaca koji su ponudili 289 radnih mesta. Sajam zapošljavanja je samo jedna od aktivnih mera koju svake godine sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. Uspešno teče i realizacija naših finansijskih mera i do sada je u ove mere uključeno 190 lica. Veliko je interesovanje za programe samozapošljavanja, stručne prakse i za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih lica. Poslodavcima želim da nađu dobre radnike, a nezaposlenim licima ili tražiocima promene zaposlenja adekvatno zaposlenje, izjavila je na otvaranju Jelena Šinik.

 

jelena sinik

 

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja obratio se na otvaranju Sajma u ime lokalne samouprave.

Ovo je šansa za nezaposlene da dođu do posla, kao i za sve one koji imaju posao a traže bolje radno mesto. Ovo je i šansa poslodavcima da u direktnom razgovoru s nezaposlenima nađu dobrog radnika. Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sprovodi 13 mera i u ovoj godini je iz budžeta izdvojeno 13,5 miliona dinara za ove namene. Osim ovog Sajma zapošljavanja imamo i niz drugih mera, kao što je samozapošljavanje gde dodeljujemo subvenciju do 500.000 dinara i godinu dana kroz finansijsko-pravno savetovanje pratimo sve otvorene male biznise. Proglašavam Sajam zapošljavanja otvorenim, izjavio je Milenko Čučković.

poslodavci sajam

 

Na Sajmu su se predstavili poslodavci koji učestvuju u raspisanim merama Grada Pančeva i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Pančevo, kao i poslodavci koji nameravaju da zaposle nove radnike.

Zainteresovanim građanima su na štandu Grada Pančeva bile dostupne sve potrebne informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na meru aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“ (sredstva za otvaranje privrednog društva ili preduzetničke radnje, nabavku opreme i adaptaciju prostora), meru aktivne politike zapošljavanja Stručna praksa, Javni radovi za kategoriju teže zapošljivih lica, kao i o Projekatu „Odskočna daska“.

 

stand grada panceva

 

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje bile su im na raspolaganju informacije o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

 

sajam zapsosljavanja

350354882 572285208319190 6836483461273405262 n

standovi poslodavci

350797394 1335397847042894 8706095125933163591 n

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00