ponedeljak, 8. februar 2016.  12:01h
Pročitano 1134 puta

Sedam porodica uselilo se u zgradu za socijalno stanovanje

Ključeve socijalnih stanova za izdavanje za sedam porodica u novoizgrađenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog u Pančevu uručili su danas gradonačelnik Saša Pavlov i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Sedam porodica danas je dobilo ključeve stanova u kojima će stanovati pod zakupom Sedam porodica danas je dobilo ključeve stanova u kojima će stanovati pod zakupom Grad Pančevo

Događaju su prisustvovali i članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, direktor JP "Gradska stambena agecija" Pančevo Aleksandar Brkić i predsednica Komisije za davanje u zakup gradskih stanova Zdenka Jokić.

Nakon potpisivanja ugovora 29. januara i dodele ključeva 8. februara, sedam korisnika sa porodicama useliće se u stanove za izdavanje, a korisnici su odabrani po Konkursu na osnovu Odluke o davanju u zakup stanova na određeno vreme, na period od pet godina, navodi se na sajtu Gradske uprave.

Gradonačelnik Saša Pavlov čestitao je Pančevcima koji su danas dobili stanove, koji će znatno da im poboljšaju uslove stanovanja.

Mi smo tu da razvijamo i dalje ovakve programe. Za jedan smo potpisali ugovor krajem prošle godine, taj objekat je u izgradnji u Čumićevoj ulici. Ja se iskreno nadam da ćemo već negde krajem ove i sledeće godine, najdalje početkom 2017. godine, ponovo imati priliku da ugostimo potpredsednicu i da podelimo nekim novim sugrađanima ključeve za stanovanje, rekao je Pavlov.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je za izgradnju socijalnih stanova u Pančevu lokalna samouprava, osim infrastrukturno opremljenog zemljišta obezbedila 17 miliona dinara, a da je iz republičkog budžeta dato još 11 miliona dinara.

 

dodela kljuceva obilazak stana

 

Mihajlović je istakla da su socijalni stanovi, koji imaju između 30 i 60 kvadrata, urađeni po svim evropskim standardima, uključujući standarde energetske efikasnosti i da su jednakog kvaliteta kao i stanovi koji se kupuju na tržištu.

Vlada je napravila red u oblasti socijalnog stanovanja, svi stanovi se dodeljuju po jasnim kriterijumima i bez bilo kakve protekcije. Vodimo računa o svim osetljivim grupama i među stanarima u Pančevu su i osobe sa invaliditetom, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je u ovom trenutku u Srbiji izgrađeno ili se gradi ukupno 134 stana, koji se dodeljuju građanima koji ne mogu da reše stambeno pitanje bez pomoći države.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00