sreda, 3. maj 2023.  15:39h
Pročitano 374 puta

Poslednja faza rekonstrukcije Gradskog parka u Pančevu počeće 8. maja

Poslednja faza radova na rekonstrukciji Gradskog parka u centru Pančeva počeće u ponedeljak, 8. maja, a planirano je da radovi budu završeni za 120 kalendarskih dana.

Ova poslednja faza radova se odnosi na parterno uređenje, odnosno, popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama u delu od Narodnog muzeja ka ulici Dimitrija Tucovića, najavila je gradska menadžerka Maja Vitman Ova poslednja faza radova se odnosi na parterno uređenje, odnosno, popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama u delu od Narodnog muzeja ka ulici Dimitrija Tucovića, najavila je gradska menadžerka Maja Vitman Pančevo MOJKraj

 

Maja Vitman, gradska menadžerka na konferenciji za medije najavila je radove i objasnila šta je njima sve predviđeno.

U ponedeljak, 8. maja, krećemo sa poslednjom fazom rekonstrukcije i uređenja našeg centralnog gradskog parka. Ponosni smo na sve što smo do sada izveli. Imajući u vidu da smo građanima obećali da ćemo fazno izvoditi radove sada ih privodimo kraju. Podsećam građane da smo radove počeli 2015. godine, kada je urađeno popločavanje platoa ispred Gradske uprave, kada je bilo izvođenje radova na uređenju Severne industrijske zone, kada još uvek nismo imali ni jednog stranog investitora bilo nam je jako važno da naš grad predstavimo u što boljem svetlu i da uredimo centralno gradsko jezgro imajući u vidu da svi posetioci Pančeva dolaze na ovo mesto, rekla je Maja Vitman.

Kako je najavila, ova poslednja faza radova se odnosi na parterno uređenje, odnosno, popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama u delu od Narodnog muzeja ka ulici Dimitrija Tucovića.

 

radovi u parku od muzeja do d tucovica

 

Ujedno ćemo uraditi i novu kišnu kanalizaciju u dužini od 200 metara, postaviti 35 novih kandelabera, 17 novih klupa i 12 stubnih kanti, istakla je Maja Vitman. 

U toku su pripremni radovi i tokom sutrašnjeg dana će se krenuti sa ograđivanjem dela gradilišta i zaštitom dečjih igrališta, kako bi bilo bezbedno za svu decu i ostale prolaznike.

 

vitman

 

Prvi radovi sa kojima ćemo krenuti je izgradnja kišne kanalizacije iz centralnog dela parka i radovi na uklanjanju postojećih betonskih elemenata odnosno ploča od muzeja prema ulici Dimitrija Tucovića. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana. Verujemo da će oni i brže biti završeni. Ukupna ugovorena vrednost za poslednju fazu radova je 53.700.000 dinara, izjavila je gradska menadžerka Vitman.

Maja Vitman je podsetila da je ovo četvrta i poslednja faza koja se odnosi na popločavanje i da su do sada, pored parternog uređenja platoa ispred Gradske uprave, takođe i kompletno rekonstruisali i izveli radove i na podzemnim instalacijama u Njegoševoj ulici, Ulici Vojvode Živojina Mišića, Masarikovoj ulici i na Trgu Kralja Petra.

Postavljena su i dva nova dečja igrališta, kojima je otvoren prostor odnosno pogled ka muzeju, povećan je i  koeficijent zelene površine i uređenje cvetnih aranžmana u saradnji sa JKP Zelenilo. Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu, veoma su pozitivni utisci i jedna od velikih i značajnih kapitalnih investicija, imajući u vidu da zajedno sa ovom poslednjom fazom radova, ukupna vrednost iznosi oko 263 miliona dinara, rekla je Maja Vitman.

 

tabla radovi park pancevo

 

Radovi koji se odnose na ambijentalni prostor, odnosno na gradsku fontanu i fontanu ispred Gradske uprave Pančevo, kao i sam krug u parku, biće posebna tema, jer je u pitanju kompletno druga vrsta radova.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

0 #1 Kudeljarac blatnjava 03-05-2023 16:30
Kad cemo mi na kudeljarcu da dobijemo vodu? Put nam se raspao. Dve godine nije nasipano. Obecavate nam od 2021. godine. A za vodu jos davne 2017 godine.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00