sreda, 19. april 2023.  21:19h
Pročitano 3299 puta

Skupština AP Vojvodine odobrila izradu dokumentacije za autoput kroz Južni Banat

Skupština AP Vojvodine na današnjoj sednici usvojila je Odluku o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-70, deonica Pančevo-Vršac-Granični prelaz sa Rumunijom (Vatin).

Inicijativa za izradu ovog prostornog plana pokrenuta je od strane JP „Putevi Srbije“, a na osnovu već izrađene Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E-70 za deonicu Pančevo-Vršac-Državna granica Inicijativa za izradu ovog prostornog plana pokrenuta je od strane JP „Putevi Srbije“, a na osnovu već izrađene Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E-70 za deonicu Pančevo-Vršac-Državna granica Skupština AP Vojvodine

 

Područje obuhvaćeno ovim prostornim planom obuhvata katastarske opštine u okvirima jedinica lokalne samouprave gradova Pančevo i Vršac, kao i opština Kovin, Alibunar i Plandište, a prostire se na oko 980 kvadratnih kilometara.

Inicijativa za izradu ovog prostornog plana pokrenuta je od strane JP „Putevi Srbije“, a na osnovu već izrađene Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E-70 za deonicu Pančevo-Vršac-Državna granica.

Tehničku dokumentaciju je izradio institut CIP iz Beograda na koju je dat pozitivan izveštaj Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U toku ove godine planiran je nastavak izrade tehničke dokumentacije za ovaj putni pravac.

Za potrebe izrade ovog Prostornog plana i Izveštaja o proceni uticaja plana na životnu sredinu iz budžeta AP Vojvodine, izdvojeno je 36.118.368 dinara, a rok za izradu nacrta je šest meseci.

Nakon završetka Nacrt prostornog plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u Vršcu, Pančevu, Kovinu, Alibunaru, Plandištu, kao i u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

Autor:  ePančevo
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00