petak, 5. februar 2016.  12:03h
Pročitano 2150 puta

Besplatna degustacija vina i štrudli u Dolovu

U Dolovu će u subotu, 6. februara već u 8 ujutru početi bogat program na pijačnom trgu, u okviru “Dana vina”, kojim će ujedno biti promovisana i svečano otvorena ovogodišnja 18. Vinarijada.

U subotu, 6. februara na pijačnom trgu u Dolovu besplatna degustacija vina U subotu, 6. februara na pijačnom trgu u Dolovu besplatna degustacija vina Pixabay.com

Prijem uzoraka vina za takmičarski deo Vinarijade počinje danas u Mesnoj zajednici, od 15 do 20 sati, a nastaviće se i sutra od 9 do 15 časova.

Na pijačnom trgu u Dolovu sutra će od 8 ujutru ranoranioci biti u prilici da besplatno probaju vina, ali i domaće štrudle koje mese članice Udruženja žena “Dolovke” i gostujućih udruženja žena. Posetioci će moći da pogledaju etno postavku domaće radinosti, opreme za preradu grožđa, a u Domu kulture izložbu slika dolovačkih slikara i polaznika likovne radionice.

Za 9 sati najavljeno je svečano otvaranje 18. Vinarijade, a već od 10 sati takmičenje u brzom ispijanju špricera.

U 11 sati će biti upriličena besplatna podela sadnica vinove loze za podsticaj razvoja vinogradarstva.

Od organizatora saznajemo da će tom prilikom biti organizovan i mini kviz iz oblasti vinogradarstva.

 

Dolovo program za 6 II i 7 II

 

Od 12 do 15 sati programom je predviđen obilazak podruma Udruženja “Sveti Trifun”, Etno kuće kod Đorđa Stajića i vinograda Udruženja. 

Iste večeri u Domu Kulture u 19 sati proglasiće se pobednici u svim kategorijama vina (belo, roze, crveno i desertno)uz druženje i kulturno-umetnički program.

Manifestacija se završava 14. februara na sam dan Svetog Trifuna uz obilazak vinograda i njegovo simbolično orezivanje uz prisustvo sveštenika, kao i uručivanje priznanja najboljim proizvođačima vina.

Organizatori 18. Vinarijade su Udruženje vinara i vinogradara “Sveti Trifun”, Mesna zajednica i Dom Kulture Dolovo, Grad Pančevo i Turistička organizacija Pančevo. 

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu sutra u Dolovo i uživaju u besplatnim vinima i štrudlama, kao i ostalom programu pripremljenom za taj dan.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00