četvrtak, 4. februar 2016.  18:11h
Pročitano 889 puta

Ambasador Irana posetio Pančevo

Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahimpur posetio je danas grad Pančevo i sastao se sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim kako bi se upoznao sa potencijalnim vidovima saradnje između ove države i našeg grada.

Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahimpur sa saradnicima posetio je danas grad Pančevo Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahimpur sa saradnicima posetio je danas grad Pančevo Grad Pančevo

Sastanku su prisustvovali i prvi sekretar Ambasade Irana i ekonomski savetnik Mohamad Džavad Izadi, članica Gradskog veća zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije Jelena Batinić i Biljana Miladinović iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Nakon filma o privrednim potencijalima Pančeva, usledili su razgovori na temu potencijalne saradnje i investicija u oblasti petrohemijske industrije, poljoprivrede, saobraćaja, ali i na temu unapređenja turizma i saradnje u oblasti nauke i kulture, naročito kada je reč o razmeni studenata i profesora.

Gradonačelnik je delegaciji Irana predstavio nekadašnje i sadašnje privredne potencijale grada, a delegacija je bila naročito zainteresovana za grinfild i braunfild područja, Severnu i Južnu industrijsku zonu i zamolila da Grad dostavi dodatne detaljne informacije o projektima koje smatra najperspektivnijim, kako bi došlo do povezivanja sa potencijalnim investitorima.

 

ambasador irana u pancevu 3 gradonacelnik predstavlja potencijale panceva

 

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da su mogućnosti Irana velike, naročito u energetskom sektoru.

Ne zaboravimo da su oni među prvim državama u svetu po zalihama nafte i gasa, stoga je njih veoma zanimao i položaj fabrika Južne industrijske zone, rekao je gradonačelnik, dodajući da se Grad ponudio da posreduje sa menadžmentom fabrika i sa Vladom Srbije u nalaženju modaliteta saradnje. Ispoljili su i veliko interesovanje za naše grinfild pozicije, pre svega za poziciju Grinfilda 2, koji se nalazi u lučkom zahvatu, koji se naslanja na Luku "Dunav", rekao je između ostalog gradonačelnik Pančeva.

S obzirom da je ovo bio prvi sastanak ambasadora Irana i gradonačelnika Pančeva, ambasador je istakao da je za početak svake saradnje prvo je neophodno upoznavanje i predstavljanje potreba i potencijala i jedne i druge strane.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00