sreda, 3. februar 2016.  22:40h
Pročitano 2336 puta

Humanitarni fond Petica donirao hranu za napuštene pse i mačke u Pančevu

Humanitarni fond “Petica” iz Beograda donirao je danas oko 180 kg hrane Društvu za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum”, kako bi je oni dalje rasporedili starateljima napuštenih pasa i mačaka u Pančevu.

Humanitarni fond Petica donirao je hranu za napuštene pse i mačke u Pančevu Humanitarni fond Petica donirao je hranu za napuštene pse i mačke u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Kompanija “Metro Cash & Carry” je prošle godine organizovala akciju za najhumanijeg ugostitelja pod nazivom METRO Šampioni humanosti 2015.  Dejan Mijailović, vlasnik restorana “Petica” na Adi Ciganliji je poneo laskavu titulu najhumanijeg ugostitelja godine i formirao Humanitarni fond Petica.

 

7

 

Restoran “Petica” na Adi Ciganliji je “pet frendli” objekat, koji se više godina bavi i humanitarnim radom bilo da je reč o ljudima, deci, životinjama. 

Oni su, kao najhumaniji ugostitelji godine, odlučili da svoju nagradu dalje proslede, i cele ove godine, svakog meseca, biće organizovana po jedna humanitarna akcija, odnosno svakog meseca će jedan deo novčanog fonda biti upućen nekome. O tome se svi zajedno dogovaramo. Ima nas četvoro u našem humanitarnom fondu “Petica”, kaže Marijana Rajić.

U decembru su organizovali akciju za novogodišnje paketiće za decu s posebnim potrebama koja vežbaju u okviru Ssportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda i za decu iz Prihvatilišta bez roditeljskog staranja sa Banjice. 

Pošto je januar uvek težak period za životinje na ulici i one koji brinu o njima, rešili smo da taj mesec bude usmeren ka njima. Najveći deo, odnosno trećina fonda koji smo imali u januaru dodelili smo Pančevu. Rešili smo da Društvo “Ekolibrijum” sa kojim imamo divnu saradnju, stane iza toga, jer njima verujemo i danas smo im doneli oko 180 kilograma hrane za pse i mačke i ostataka hrane iz restorana “Petica” da obradujemo pančevačke kuce i mace, izjavio je Dejan Mijailović.

 

4

 

Marija Kolarski, zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum” kaže da ih je ova donacija jako obradovala.

Ova donacija znači mnogo našim starateljima, sugrađanima koji brinu o napuštenim psima i mačkama u Pančevu. Sarađujemo sa njima duži period i mislim da će se oni najviše tome obradovati, jer će im to olakšati da nahrane kuce i mace, rekla je Marija Kolarski.

I ove zime Društvo “Ekolibrijum” iz Pančeva napravilo je desetak kućica za napuštene životinje koje su postavljene na više lokacija u gradu. Jedna od njih je postavljena na Sportskom centru Mladost za napuštene mace.

 

2

Kućice su napravljene od čvrstog materijala, delova starog nameštaja, koji su donirali građani.

Imamo još nekoliko kućica na raspolaganju, pa ako građani imaju neke od lokacija da preporuče za postavljanje, neka nam se jave, pozvala je Kolarski.

Na Sportskom centru “Mladost” boravi dvadesetak mačaka o kojima brinu starateljke iz komšiluka, a sve mačke su sterilisane zahvaljujući Društvu “Ekolibrijum”.

8

 

 

Donirana hrana danas je isporučena i starateljima pasa na više lokacija u Pančevu.

 

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00