utorak, 2. februar 2016.  12:19h
Pročitano 1100 puta

Ambasadorka Makedonije u poseti Pančevu

Ambasadorka Makedonije u Beogradu Vera Jovanovska-Tipko posetila je danas grad Pančevo i sastala se sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva u razgovoru sa ambasadorkom Makedonije i njenim saradnicima Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva u razgovoru sa ambasadorkom Makedonije i njenim saradnicima Pančevo.MOJKraj.rs

Sastanku su prisustvovali prvi sekretar ambasade Makedonije u Beogradu Irena Višinska Bužarovska, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine Borče Veličkovski i direktor Makedonskog informativnog i izdavačkog centra – Pančevo Viktor Šećerovski.

Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete, veoma produktivnog razgovora i razmene konkretnih pitanja i odgovora sa obe strane.

Jedan segment razgovora posebno se odnosio na privredu, sa kojim sam posebno zadovoljan, i jedan deo na očuvanje jezika, kulture i tradicije pripadnika makedonske zajednice u Pančevu i u toj oblasti mi već odavno imamo veoma zadovoljavajuću saradnju, rekao je Saša Pavlov.

Kao jedan od vidova intenziviranja saradnje, gradonačelnik je naveo obezbeđivanje multifunkcionalne prostorije u Jabuci, koja bi se koristila za potrebe Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, kao i za razvoj omladinske kulture.

Zajedno smo se složili o mogućoj saradnji na nivou sporta i njegovog razvoja jer je to zaista oblast društvenog života koji najviše spaja ljude, a kroz razvoj sporta ide i razvoj kulture i bolje upoznavanje i jednih i drugih, mada mislim da se mi vrlo dobro poznajemo i vrlo duboko poštujemo i cenimo, izjavio je gradonačelnik. 

 

poseta ambasadorke makedonije 3

 

Ambasadorka Makedonije u Beogradu Vera Jovanovska-Tipko rekla je da je cilj današnjeg sastanka sublimiranje dosadašnjih aktivnosti koje postoje između lokalnih samouprava Republike Makedonije i Republike Srbije, konkretno, grada Pančeva, gde živi i najveći broj makedonske zajednice.

Takođe, da razmenimo mišljenje i da iniciramo konkretne projkete koji bi imali za cilj intenzivnu saradnju u oblasti privrede, pre svega u kulturi, obrazovanju, sportu i drugim oblastima, rekla je ona.

Ambasadorka je najavila individualne poslovne sastanke između preduzeća iz Republike Srbije, u ovom slučaju iz Pančeva, i Republike Makedonije, uz saradnju gradonačelnika i predstavnika kompanija u cilju lakšeg povezivanja i razmene mišljenja u oblasti metaloprerađivačke i elektro industrije, kao i drugih segmenata koji su u interesu obe zemlje.

Nakon Pančeva ambasadorka je sa saradnicima obišla i MZ Jabuka i osnovnu školu u tom mestu.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00