četvrtak, 2. februar 2023.  14:25h
Pročitano 282 puta

Raspisan Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela u Pančevu

Grad Pančevo je raspisao javni konkurs za građane odnosno stambene zajednice za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Pančeva. Rok za podnošenje prijave je 6. mart 2023. godine.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije na teritoriji grada Pančeva Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije na teritoriji grada Pančeva Pančevo MOJKraj

 

U okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova Grada Pančeva za 2022. godinu, a u cilju finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije za 2022. godinu raspisuje se Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Pančeva. 

Mere energetske sanacije predviđene Programom, sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva/stambene zajednice na teritoriji Grada Pančeva. 

Domaćinstva odnosno stambene zajednice koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem javnog konkursa.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije na teritoriji grada Pančeva.

Predmet Javnog konkursa jeste realizacija sledećih mera energetske efikasnosti:

- nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.

- ugradnja elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće,

- opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate

- količine toplote objektu (kalorimetri, delitelji toplote, balans ventili) za stambene zajednice.

Sve neophodne informacije u vezi uslova za učešće na javnom konkursu, potrebne dokumenacije, kriterijuma za rangiranje, kao i prijavni obrazac možete preuzeti na sajtu Grada Pančeva.

Kontakt: 013 308 826 ili 013 308 830 lokal 826

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00