utorak, 31. januar 2023.  16:36h
Pročitano 349 puta

Grad Pančevo predložio Pokrajinskom sekretarijatu da Vladimir Ristić bude v.d. direktora u školi u Omoljici

Grad Pančevo poslao je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje predlog da se za vršioca dužnosti direktora osnovne škole “Dositej Obradović” u Omoljici imenuje Vladimir Ristić, koji je u prethodna dva mandata obavljao posao direktora ove obrazovne ustanove.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Vladimir Ristić Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Vladimir Ristić Grad Pančevo

 

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović bio je danas u Omoljici gde je razgovarao sa kolektivom škole, Vladimirom Ristićem i roditeljima. 

Na sveopšte zadovoljstvo, kao što smo ovde mogli i da vidimo, nakon veoma konstruktivnog razgovora moram da kažem koji smo obavili gospodin Ristić i ja, došli smo do zaključka da će Grad Pančevo poslati predlog za imenovanje v.d. direktora u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici, odnosno Grad Pančevo je to već uradio. Naš predlog je Vladimir Ristić koji je do sada obavljao funkciju direktora u ovoj školi. Konkurs koji je bio raspisan za imenovanje direktora zbog formalnih razloga je poništen. Iskreno se nadam da ćemo u veoma kratkom periodu ponovo biti raspisan novi konkurs. Razgovaravši sada sa ljudima i s obzirom na to kakva je atmosfera ovde, Vladimir Ristić je najbolje rešenje za mesto direktora. Mi ćemo mu dati punu podršku, kao i Mesna zajednica Omoljica. Videli smo prethodnih dana da je to nešto što žele Omoljičani, da je to nešto što je najbolje za Omoljicu i što je pre svega najbolje za našu decu i da ćemo na taj način osnovnu školu u Omoljici podići na još viši nivo u odnosu na ovaj na kojem se sada ona nalazi. Moram da kažem da je osnovna škola u Omoljici na jednom veoma visokom nivou i da je gospodin Ristić radio dobar posao i želimo da tako i nastavi. Kao Grad maksimalno gledamo da se ozbiljno posvetimo svakoj temi i svakoj tački u našem gradu, svemu što se odnosi na naše sugrađane, tako i kad je školsko obrazovanje u pitanju, naravno ono što je u našoj ingerenciji. Svakako ćemo razgovarati sa gospodinom Ristićem o tome šta su potrebe u osnovnoj školi u Omoljici i daćemo mu maksimalnu podršku kao što to radimo i u Banatskom Novom Selu, ili u Banatskom Brestovcu i kao što radimo u školama u celom gradu. Imaćemo konstruktivnu i ispravnu komunikaciju i da ćemo zajedno doći do visokih ciljeva koje smo stavili pred sebe, izjavio je gradonačelnik Stevanović.

  roditelji u skoli u omoljici

 

Vladimir Ristić, dosadašnji direktor škole, kojem je istekao mandat, nije očekivao da će roditelji, kolektiv i deca želeti da on nastavi da obavlja funkciju direktora. 

Mogao sam da zamišljam da posao koji obavljam ostavlja neki trag, ali ovoliki trag nisam mogao da pretpostavim. Pre svega, radostan sam zato što se školska priča završila na najbolji mogući način. Hvala svima. Gradonačelnik je sve rekao. Suština je da sam u ovom trenutku svestan koliko je bitna podrška zajednice i najiskrenije se zahvaljujem svima, a posebno deci, koja su nam održala veliku lekciju. Nisam bio svestan toga da na takav način mogu da pokazuju svoju zrelost. Oni su budućnost zemlje i sve što budemo i dalje radili biće usmereno na njihov boljitak, na našu decu, da se razvijaju onako kako i treba da se razvijaju u ovom vremenu i u ovom društvu, rekao je Vladimir Ristić nakon razgovora s gradonačelnikom Pančeva. 

Održana je sednica Školskog odbora na kojoj je doneta odluka o imenovanu Vladimira Ristića za v.d. direktora, a Grad Pančevo je uputio dopis Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje u kom se Vladimir Ristić predlaže za to mesto.

 

tabla skola omoljica

 

Nastava u ovoj školi od srede će biti normalizovana, učenici se vraćaju u klupe.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00