petak, 27. januar 2023.  12:00h
Pročitano 479 puta

Iako sneg pada od juče saobraćaj u Pančevu se odvija nesmetano

Iako sneg pada od juče, ne zadržava se na kolovozu i saobraćaj u Pančevu se za sada odvija nesmetano. Svi putevi u gradu i okolnim mestima su prohodni. Zimska služba u Pančevu trenutno je u drugom stepenu pripravnosti.

Sneg se topi i ne zadržava se na kolovozu Sneg se topi i ne zadržava se na kolovozu Pančevo MOJKraj

 

Na osnovu plana organizacije održavanja opštinskih puteva i ulica sa savremenim kolovozom na teritoriji Grada Pančeva za zimski period od 15.11.2022. do 31.03.2023. uveden je II stepen pripravnosti u kome su u pripravnosti sedam kamiona sa priključcima. Snežne padavine su počele od 26. januara sa temperaturom od +1. Sneg je intezivnije počeo da pada u toku noći. U periodu od 2 sata noću do 8 sati ujutru 27. januara upotrebom čiste soli  intervenisali smo sa pet kamiona s obzirom da je temperatura od 0 do +1 na opštinskim putevima na teritoriji Grada Pančeva, kao i ulicama po gradu po prvom prioritetu u kojima se odvija javni gradski prevoz putnika kao i ulice u naseljenim mestima prioritetne prema školama, vrtićima, ambulantama, verskim objektima, rekao je Slave Bojadžievski direktor JP “Urbanizam” u čijoj nadležnosti je Zimska služba u Pančevu.

Kako kaže, saobraćaj se odvija normalno, sneg se ne zadržava po putevima. Očekuje se nastavak padavina i u subotu, 28. januara. 

Zimska služba je u pripravnosti i u skladu količinom padavina angažujemo vozila kako bi se saobraćaj odvijao normalno - prohodno, bez zastoja. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da prilagode vožnju adekvatno snežnim uslovima i mehanizaciji koja će intervenisati, kaže Slave Bojadžievski, direktor JP “Urbanizam” u čijoj nadležnosti je Zimska služba u Pančevu.

 

raskrsnica u pancevu

 

Kolovozi su mokri i klizavi zbog snega koji se topi, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji.

Autobusi “Pantransporta”, kao i drugih prevoznika, za sada prevoze putnike po redu vožnje, bez značajnijih kašnjenja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00