četvrtak, 28. januar 2016.  10:36h
Pročitano 1550 puta

Dolovačka vinarijada po osamnaesti put

Ovogodišnji “Dani vina” počeće u subotu, 30. januara od 8 časova na pijačnom trgu u Dolovu.

Dolovačka vinarijada je dočekala punoletstvo, 18. Vinarijada u Dolovu trajaće od 30. januara do 14. februara Dolovačka vinarijada je dočekala punoletstvo, 18. Vinarijada u Dolovu trajaće od 30. januara do 14. februara N.R.

Promocijom, degustacijom i prodajom nektara od loze vinari i vinogradari okupljeni u udruženje „Sveti Trifun” na taj način uvešće sve zainteresovane u carstvo dobre kapljice i omogućiti im da tako uživaju sve do polovine februara i završne manifestacije „18. Vinarijade”. 

Iako dolovački vinari vredno rade tokom cele godine i svoje proizvode nude na raznim sajmovima, festivalima, manifestacijama, ipak najslađi deo dešava se krajem januara i u prvoj polovini februara koji je rezervisan za „Dane vina” i „Vinarijadu”. 

 

NAJAVA VINARIJADE

 

Nakon uvodne subotnje promocije na dolovačkom trgu, vinari će svoje proizvode ponuditi i Pančevcima na Korzou u četvrtak, 4. februara od 11 do 16 časova. 

Već u petak, 5. februara počeće takmičarski deo ovogodišnje manifestacije prijemom uzoraka vina u sali Mesne zajednice od 15 do 20 časova.

 

NAJAVA VINARIJADE 1

 

Prijem se nastavlja i u subotu, 6. februara od 9 do 15 časova, dok će za to vreme istog dana na pijačnom trgu biti upriličena podela sadnica vinove loze, takmičenje u ispijanju špricera uz degustaciju i kasniji obilazak vinograda udruženja i vinskih podruma. 

Iste večeri u lokalnom Domu Kulture proglasiće se pobednici uz druženje i kulturno-umetnički program. 

Naredne subote, 13. februara, još jednom će se na pijačnom trgu u prepodnevnim satima degustirati lozini nektari, a manifestacija se završava 14. februara na sam dan Svetog Trifuna uz obilazak vinograda i njegovo simbolično orezivanje uz prisustvo sveštenika.

 

Detalj s proslogodisnje Vinarijade

 

Završno veče „18. Vinarijade” upriličiće se u holu osnovne škole, uz svečano proglašenje pobednika, dodelu priznanja, kulturno-umetnički program i iće i piće. 

Dolovci vas očekuju u narednim danima, vina svakako ima dovoljno.

 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00