sreda, 18. januar 2023.  12:53h
Pročitano 2169 puta

Za plivanje za časni krst prijavilo se 78 plivača

Nakon završenih prijava zainteresovanih za plivanje za časni Bogojavljenski krst i obavljenog lekarskog pregleda poznato je da će sutra u Pančevu, u reci Tamiš, plivati više od 70 plivača. Prijavljenih za plivanje je 78 plivača, ali će konačan broj biti poznat nakon završenih lekarskih pregleda.

Organizatori kažu da je za plivanje za časni krst bilo i ove godine dosta zainteresovanih, prijavljeno je 78 plivača, ali će biti prihvaćene prijave samo onih koji prođu rigorozni lekarski pregled Organizatori kažu da je za plivanje za časni krst bilo i ove godine dosta zainteresovanih, prijavljeno je 78 plivača, ali će biti prihvaćene prijave samo onih koji prođu rigorozni lekarski pregled Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Plivanje će početi tačno u podne na tamiškom keju, a pre toga će učesnici biti na liturgiji u Preobraženskom hramu, nakon koje će organizatori položiti venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

Bogojavljenski krst nosiće oko 85 konjanika i 4 zaprege, saznajemo od organizatora.

Organizatori kažu da je za plivanje za časni krst bilo i ove godine dosta zainteresovanih, prijavljeno je 78 plivača, ali će biti prihvaćene prijave samo onih koji prođu rigorozni lekarski pregled.

Kao i uvek sve će početi u 9:30 časova liturgijom i osvećenjem vodice u Preobraženjskom hramu, nastaviće se polaganjem venca na spomenik Stevanu Šupljikcu ispred Opšte bolnice i zatim je završni deo programa na obali Tamiša, kod Udruženja “Marko Kulić” kada će tačno u podne početi plivanje za časni krst, najavila je Vidosava Vicanović, predstavnica organizatora.

Osobu koja bude prva doplivala do Časnog krsta kao nagradu očekuje plašt, ali će biti i drugih poklona.

Plivanje za časni Bogojavljenski krst u Pančevu će biti organizovano po jedanaesti put.

Maršruta kretanja konjanika za Bogojavljenje

Skup: 09:30

Raskrsnica ulica Ive Kurjačkog i Sinđelićeve

Polazak: 09:45

Sinđelićevom ulicom kroz ulicu Mihajla Pupina do Dimitrija Tucovića odredište Preobraženjski hram, zastoj oko 10 minuta.

Zatim se nastavlja ulicom Dimitrija Tucovića do ulice Vojvode Radomira Putnika pa kroz ulicu Cara Dušana do ulice 6. Oktobar do spomenika Stevanu Šupljikcu. Tu je planirano zadržavanje 15 minuta.

Povratak:

Ulicom 6. Oktobar do Cara Dušana pa kroz ulicu Svetog Save do Mihajla Pupina pa do ulice Dimitrija Tucovića do Preobraženjskog Hrama. Ulaze sveštenici u kočije i nastavlja se do ulice Braće Jovanovića do Tamiškog keja gde se završava maršruta.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska sparta”, Preobraženjski hram, Mesna zajednica „Gornji grad”, Turistička organizacija grada Pančeva i Grad Pančevo i Udruženje sportskih ribolovaca “Marko Kulić”.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00